Arany minősítést nyert Gyúró András

Arany minősítést nyert Gyúró András, a Kroó György Zene- és Képzőművészeti Iskola növendéke a XIV. Konrád Péter Fővárosi Ütőfesztiválon  Gyúró András 2007-ben született Budapesten, jelenleg a Kroó György Zene- és Képzőművészeti Iskola ütő hangszeres tanszakán Juhász László növendéke, valamint a Kőbányai Szent László Általános Iskola 5. zenei osztályos tanulója.

Tanulmányi eredménye kitűnő, az iskola kórusának, a Harmónia Gyermekkarnak a tagja. Nagyon sok fellépésen vesznek részt a kórussal, az iskolai rendezvények mellett 2018-ban az Éneklő ifjúság minősítő versenyén kiemelt arany díjat kaptak, 2019 tavaszán pedig felléptek a Szőnyi Erzsébet zenepedagógus 95 éves születésnapja alkalmából rendezett koncerten. 2018-ban tanulmányi eredményeiért Jó tanuló–kiváló zenész-díjban részesült. Rendszeresen indulnak népdaléneklési versenyeken is, 2019-ben a budapesti döntőben kisegyüttesként (két társával együtt) arany minősítést kaptakTanulmányi versenyeken is eredményesen szerepel, rendszeres résztvevője a matematika- és helyesírási versenyeknek. Idén a XXII. Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny kerületi fordulóján bronztoll minősítést nyert.

Nagyon szeret verset és prózát mondani, ezeken a versenyeken is sikeresen szerepel. 2018-ban a kerületi versmondó versenyen harmadik, míg 2019-ben második helyezést ért el, jutalmul szavalhatott a költészet napja alkalmából rendezett ünnepségen. Prózamondásban Lázár Ervin Állatmeséjével megnyerte a kerületi fordulót, a fővárosi megmérettetésen pedig második helyezett lett.Az ütős versenyeken is szépen szerepelt, a zeneiskola Kroó Tanulmányi Versenyén rendszeresen arany minősítést szerez. Tavaly harmadik helyezést ért el IX. Maros Gábor ütőhangszeres verseny országos döntőjében, idén pedig arany minősítést kapott szóló kategóriában a IV. Konrád Péter Fővárosi Ütőfesztiválon, melyet 2019. április 6-án rendeztek meg a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskolában. A zsűri elnöke Angyal Zsuzsa, a miskolci Bartók Béla Zene- és Táncművészeti Szakgimnázium ütőtanára volt.

A zsűri tagjai Fazekas László, a váci Bartók Béla Zeneiskola nyugalmazott ütőtanára és Nemes Tibor, a Weiner Leó Katolikus Zeneiskola és Zeneművészeti Szakgimnázium ütőtanárai voltak. A fesztiválra 14 budapesti zeneiskolából érkeztek fellépők. Szóló kategóriában 25 fellépő, duó kategóriában 1 csoport, kamarazenei produkciók közül pedig 11 együttes versenyzett. A kategóriák nem voltak korcsoportokra bontva.Gyúró András idei tanévre vonatkozó meghívásai között szerepel, hogy 2019 júniusában a Kroó György Zene- és Képzőművészeti Iskola képviseletében Lengyelországba utazik, ahol Krakkóban részt vesz.

„Az oktatás és szakmai karrier jövőjének bemutatása európai országok nemzeti zenéjének perspektívájából” 

című Erasmus+ program ösztöndíjasaként a Bronisław Rutkowski Zeneművészeti Szakközépiskola és Zeneiskola szervezésében Sylwia Romek ütőművész-tanár, a Krakkói Operaház ütőművészének kurzusain, valamint a híres lengyel zeneszerző, Witold Lutosławski kamaradarabjának előadójaként fellép Krakkó egyik kiemelt hangversenytermében, a Manggha Centerben. Az elmúlt években a Kroó Szimfonikus Zenekar tagjaként Bulgáriában és Szlovákiában turnézott, valamint közreműködött az együttes kőbányai, hazai és egyéb fővárosi hangversenyei között a Müpa Fesztivál Színházban megrendezett koncerten is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük