Elhunyt dr. Szabó Miklósné Kőbányáért díjas óvodavezető

Sajnos megint egy  kiemelkedő személyiségtől kell búcsúznia Kőbányának

Dr. Szabó Miklósné (Vörös Márta) 1946. május 18-án született Kunszentmiklóson. Érettségi után a Budapesti Tanítóképző Főiskola óvónői szakán szerzett diplomát. Folyamatosan tovább képezte magát, pszichológia, esztétika, pedagógia és minőségfejlesztési szakterületeken. A megszerzett tudást jól beépítette a hétköznapok munkájába. Munkáját mindig következetesen, a feladatokat munkatársaitól számon kérve látta el. Kezdeményező, innovatív személyiség volt, munkatársai szerették a szakma tisztelete és a vezetői kiszámíthatósága miatt. Egész életpályája Kőbányához kötötte, végig a kerületben dolgozott, 4 óvodában is volt vezető. Végül a Kékvirág Óvoda vezetőjeként ment nyugdíjba 2006-ban. Kiemelkedő szerepet vállalt az óvodai logopédiai fejlesztőcsoport 1990-ben történő létrehozásában, amelyet 1995-ben egy újabb csoport követett. Vezetői munkája mellett szaktanácsadói feladatot látott el, 2000 és 2003 között az Ovilágunk kerületi kiadvány rovatszerkesztője volt. A Kékvirág Óvoda vezetőjeként elérte, hogy az általa vezetett intézmény a kerület egyik legszínvonalasabb óvodája lett. Munkáját kerületi és fővárosi szinten egyaránt elismerték.

Nevelői munkája elismeréseként az óvoda elnyerte a „Közoktatás Minőségéért Díj kiválóság kategória” elismerő oklevelet. A Kőbányai Önkormányzat 2006-ban Kőbányáért Díj kitüntetésben részesítette.

2019. június 6-án dr. Szabó Miklósné befejezte földi létét, a Kőbányai Önkormányzat saját halottjává nyilvánította. Búcsúztatása 2019. július 1-jén, 11.00 órakor lesz a dunaharaszti temetőben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük