A közösség szelleme

Arold Péter
A politikai hovatartozáson és szabad vélemény nyilvánításon túl nőve megint bebizonyosodott, amit én már oly régen tudok. A közösségi szellem sokkal fontosabb, mint a pillanatnyi érdek. Sikerült! Egy régi álmom vált valósággá, amikor egy helyre terelődött a nem csak beszélni, de tenni is akaró közösség. Biztos vagyok abban, hogy ez csak a kezdet.
Elég volt egy ember figyelemfelkeltő ötlete, hogy megmozduljunk és gyorsan cselekedjünk. Rengeteg virággal gazdagodott kertvárosunk játszótere és a környéke. Jutni fog az orvosi rendelőhöz is azokból a virágokból, amelyek egy isaszegi kertészetből kerültek hozzánk.

Nem szándékozom mindenkit nevén nevezni, mert sokan voltak és egy emberként cselekedtek. Voltak akik a szállításban, voltak akik a növények kiemelésében és voltak, akik az ültetésben segédkeztek. Önkormányzati képviselőnk is felajánlotta segítségét a szállításban, de annál fontosabb volt, hogy a munkálatokat engedélyeztetni tudta az önkormányzatnál. Mert ugye anélkül nem végződött volna sikerrel a feladat. Egy pillanatra mindenki elfelejtette személyes gondjait és összefogva vitte sikerre az ötletet.

De most már befejezem, mert a szemeim sarkából kicsordulni látszik egy könnycsepp… 🙂

Köszönjük még egyszer mindenkinek és külön köszönet Dr. Som Lászlónak a fotókért.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük