A választások előtt még gyorsan kötöttek egy tízéves, tízmilliárdos szerződést Kőbányán

A g7.hu gazdasági portálon jelent meg a cikk, mely egy sebtiben összebarkácsolt 10 milliárdos szerződést ütött nyélbe a választások előtt Kőbányán a testület. Vajon miért?

Általános iskola felső tagozat tavasz-nyár étlap esetében 10 élelmezési napban 2-nél több alkalommal fordul elő száraztészta az étrendben; … nem szerepel ötnaponta legalább kétszer baromfihús az Óvoda tavasz-nyár étlapján; … a Ca tartalom nem került feltüntetésre az étlapokon, továbbá 2×10 élelmezési nap vonatkozásában ismétlődések fordulnak elő az étrendben.

Mások mellett ilyen indokokkal zártak ki a kőbányai közétkeztetési tender négy indulójából hármat. Az önkormányzat közbeszerzésén így végül kizárólag egy, korábban már Mészáros Lőrinccel is hírbe hozott cég maradt versenyben a tíz éves, közel 10 milliárd forintos megbízásért.

A pályázók hibái nem csak azért furcsák, mert hatalmas üzletről van szó, így azt gondolhatnánk, mindenki komolyan vette a feladatot, hanem azért is, mert több közülük komoly rutinnal rendelkezik. A bakikra azonban magyarázat lehet, hogy mindössze hét napjuk volt az ajánlatokat összeállítani*. Ráadásul nem ez az egyetlen furcsaság a X. kerületi önkormányzat életében meghatározó méretű szerződés körül, aminek első feltöltött változatából a legfontosabb oldalak hiányoztak, és végső soron részben azzal a céggel kötötték, akitől éppen megszabadultak.

Javaslom, hogy a teljes tájékozottság érdekében olvassák el a teljes cikket itt

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük