Burány – Fidesz kettős mércét alkalmaz (a cikkben trágár fotó látható)

Arold Péter Politikai hírek Magyarország

A Fidesz kettős mércét alkalmaz, amikor Hadházy Ákos képviselőt egy demonstrációért, több mint 300 ezer forintra, a vele szemben „csoportos garázdaságot” elkövető kormánypárti képviselőket pedig csak 50 ezer forintra büntetné – jelentette ki a Párbeszéd Országgyűlési képviselője csütörtökön Budapesten.

Burány Sándor, aki az Országgyűlés  Házbizottságnak a szankciókkal foglalkozó ülését követően nyilatkozott a sajtónak, úgy vélekedett: a parlamenti demonstráció része a demokráciának, amit nem lehet szankcionálni.
A „fizikai erőszak” alkalmazása, a „csoportos garázdaság” viszont elfogadhatatlan, egyben veszélyes precedens, mert egy pillanat választotta el attól az Országgyűlést, hogy ellenzéki és kormánypárti képviselők összeverekedjenek – mondta Burány Sándor.
Kérdésre válaszolva közölte: a Párbeszédnek az volt az álláspontja, hogy Hadházy Ákos a táblák alkalmazásáért nem érdemel büntetést, a „csoportos erőszak” büntetése viszont legyen legalább egyhavi fizetés.
Szintén kérdésre válaszolva azt mondta: mindegy, hogy az obszcén sértő megnyilvánulások táblára írva, vagy szóban jelennek meg az Országgyűlésben. Vagyis ha a tábláért büntetés jár, akkor a szóbeli sértéseket is szankcionálják – hangsúlyozta a politikus.
A Házbizottság azt követően ült össze, hogy Kövér László az Országgyűlés elnöke szankció alkalmazását javasolta a miniszterelnök beszéde alatt táblákat felmutató Hadházy Ákos független országgyűlési képviselővel szemben, továbbá azon kormánypárti képviselőkkel szemben, akik a táblát erőszakkal elvették Hadházy Ákostól.

Mint ismeretes Hadházy Ákos, jelenleg független képviselő obszcén mondattal ékesített táblát tartott a pulpitus fel Orbán Viktor miniszterelnök beszédekor. A táblát a miniszterelnök is ki akarta venni Hadházy kezéből, de a végén több kormánypárti képviselő erőszakkal vette ki Hadházy kezéből a táblát.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük