Miért is volt hideg a Széchenyi suliban

Arold Péter Hírek X. kerület

A napokban több kerületi közösségi csoportban is téma volt a Széchenyi iskolában történtek. Kovács Róbert a 12. sz. VK. képviselője utána járt a dolgoknak.

Az utóbbi napokban élénk közösségi diskurzus bontakozott ki a Széchenyi iskolában tapasztalt fűtési problémák miatt. Ma délelőtt ott jártam, beszéltem a gondnoki teendőket ellátó kollégával és természetesen igazgató asszonnyal is.
Mint megtudtam, a fűtés hét elején tapasztalt teljes leállását az okozta, hogy valamikor a hétvége folyamán áramkimaradás volt – ami egyébként mostanában Kőbányán nem ritkaság – és az iskola fűtési rendszere olyan műszaki kialakítású, hogy ilyen esetben egyrészt teljesen leáll, másrészt az áramellátás visszatérte után nem indul automatikusan el, hanem emberi beavatkozást igényel. Mivel a leállás hétvégére esett, hétfőn reggel derült ki a probléma, és csak ezután kezdtek hozzá a fűtési rendszer újraindításához. Ezt megelőzően az iskola egyes termeiben a kinti mínuszok hatására egészen 14-15 fokig hűlt le a hőmérséklet.
Az iskola dolgozói és a fenntartó tankerület munkatársai folyamatosan dolgoznak a megoldáson illetve igazgató asszony elmondása szerint a biztonsági őrzést távfelügyelettel ellátó cég bevonásával kialakítanak egy olyan riasztási, értesítési rendszert, hogy egy újabb áramszünet esetén ne teljenek el napok a fűtésleállás észleléséig.
Mindezek az intézkedések sem oldhatják meg ugyanakkor az alapproblémát: mind az épület, mind gépészete 42 éves, elavult, korszerűtlen. A felújítás régóta esedékes, a fenntartó tankerület munkatársainak igyekezete dícséretes, de el kellene gondolkodni az átfogó, hosszútávú megoldáson is. Ehhez persze forrás kell, állami forrás, innen a gondolatot nem folytatom…

Hirdetés

Amennyiben egy olyan szakembert szeretne, aki nem szalad el ha kész az oldala, aki folyamatosan figyelemmel kíséri az oldal teljesítményét a keresőkben, aki azt is bevállalja, hogy hirdeti az ön vállalkozását több tucatnyi hír, illetve szakoldalon, akkor elég ha felkeresi ezt az oldalt: https://honlapszerkesztes-seo.hu

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük