Továbbra is zérótolerancia

Arold Péter

A kerületben sajnos sok olyan zeg-zug van, ami tökéletesen alkalmas illegális szemét lerakására. Kovács Róbert (Momentum) nem előszór teszi közzé bejárása alkalmaival felvett szemétdombokat.

A mostani „illegális szemétlerakó” még azt is megengedte magának, hogy saját családtagja fotóját is a szemét között tudja. Meg kell említeni, hogy korán sem biztos, hogy a képen látható gyermek édesapja a felelős. Manapság a vállalkozók egy-egy felújításkor bevállalják a sitt elszállítását is és annak végső nyughelyéről gőze sincs a megrendelőnek. Vagy ne legyek ennyire naiv?

A cikk a hirdetés után folytatódik

Honlapszerkesztés

 

A Zsombék utca mellett húzódó garázsok mögötti terület amúgy is elég rendezetlen, gazos és szemetes: a rálátás hiányát kihasználva egyik polgártársunk nagyobb mennyiségű bontási hulladékot helyezett el a napokban.
A történet a szokásos: otthon valami kisebb felújítási munka zajlik, konténert ezért nem érdemes hívni, ja meg az amúgy is pénzbe kerül. A keletkezett szeméttel kell kezdeni valamit, keressünk egy eldugott zöldterületet. Ilyenkor persze gyorsan bekerül a cuccba még ez-az-amaz, anya, rakom ki a sittet, ha van még valami, dobjad rá valamelyik szemeteszsák tetejére, osztjólvan.
A nagy kapkodásban aztán ilyenkor belekeveredik a szállítmányba olyasmi is, amit valószínűleg nem akartak kidobni.
A családi fotóalbum kincsei például.
Ha valaki felismeri a képeken látható fiúcskát, szóljon már az apukájának, hogy az elveszett fotók még megtalálhatóak a Zsombék utcai garázsok mögött. Ha jön érte, akkor legyen kedves a szemetét is elszállítani korrekt módon.