Elképesztő állapotok Kőbánya határában

Arold Péter

A valamikor jobb sorsra érdemes Mirabell fürdőszobafelszerelési szaküzlet valamikor jobb sorsra érdemes hely lehetett, de mostanra egy lepukkant és eladósodott üzletre hasonlít. Az évek óta felhalmozott választék az enyészeté. A Kőbánya Blues Facebook csoport írása,

 

„KOSZOS, PENÉSZES, MADÁRSZAROS CSEMPÉK KIRAKODÓVÁSÁRA KŐBÁNYÁN.
CSEMPEBOLT VAGY SZEMÉTTELEP? ESETLEG A KETTŐ EGYBEN?

A Jászberényi úton elhaladó autósok – és persze a környékbeli kőbányai és rákosmentei lakók – hosszú évek óta gyönyörködhetnek a két kerület határán lévő csempebolt által létrehozott balkáni kirakodóvásárban. Az üzlet környékén mindenfelé raklapon rothadó, koszos, penészes, sok esetben ripityára törött csempék, padlólapok, vécécsészék, piszoárok hevernek. A kialakult városkép elképesztő látványt nyújt, távolról is, de főleg közelről. És nem csak az üzlet környén, hanem végig a Jászberényi úton, egy hosszú, nyitott raktárépületben. A drótkerítéssel övezett raktárban sokféle szemetet tárolnak a sokéves kosztól lepett, szétrothadt csomagolású, helyenként növényzettel benőtt raklapos csempék mellett, ezek egy része veszélyes hulladék.
Nem akarunk tippeket adni, de mindenesetre elég meglepő, hogy a szanaszéjjel hagyott árut senki sem őrzi, kamera a területet nem figyeli. kkiegészítésként jelzem. Figyeli. A Vadszőlő-Jászberényi sarkán ott az árbocon a kamera. Tehát csak óvatosan. A. Péter) Kész csoda, hogy a „kínálat” még ép részét nem hordják el csak úgy: ez még egy csendes vasárnapi délutánon is háborítatlanul kivitelezhető, az éjszakáról nem is beszélve. Lehet, hogy csak idő kérdése és felfedezik egyesek a lehetőséget? Vagy lehet, hogy pont ez a cél, a csempebolt üzemeltetője szabadulna már a sok maradék csempétől ami a nyakán maradt?
Ki tudja, minden lehet.”

 

Azok számára, akiknek nincs Facebook profiljuk néhány fotó