Elbontották a Gyömrői úton a régi épületet

Bosch KőbányaElbontották a Gyömrői úton a Bosch telephelyén a régi épületet. A Káta Jako Kft. végzi a Gyömrői úton a Bosch telephelyén a régi épület teljes elbontását. 

2018-ban kötött szerződés a Kőbányai Önkormányzat a Robert Bosch  Kft-vel, melynek   kapcsán a Bosch két, összesen mintegy 2 ezer négyzetméter ingatlant vásárol meg 21 millió forintért a kerülettől, valamint 118 millió forint településfejlesztési hozzájárulást fizet a telekrendezésekkel összefüggő feladatok végrehajtására (épületek lebontása, törmelék elszállítása, stb.). A beruházó több közlekedési fejlesztést is vállal a környéken: a Gyömrői út és a Vasgyár utca kereszteződését jelzőlámpás csomóponttá építik át, a Sibrik Miklós úttól kiépítik a Vaspálya utca új, elhúzott nyomvonalát, valamint felújítják a Vaspálya utca meglévő szakaszait.

A Kőbányai Önkormányzat és a Robert Bosch Kft. településrendezési szerződést kötött annak kapcsán, hogy a beruházó az önvezető autókkal és az elektromos mobilitással kapcsolatos kutató-fejlesztő központot épít Bosch Campus2 néven – az alapkövet júliusban tették le.

A 2020 végére, két ütemben mintegy 90 ezer négyzetméteren megvalósuló beruházás során szoftverfejlesztő irodák és laboratóriumok, kiszolgáló területek, valamint egy parkolóház és egy városi közlekedési szimulációkra alkalmas precíziós tesztpálya létesül. A tervek szerint a meglévő Bosch Campust gyalogos híd köti majd össze az újonnan épülő komplexummal.

Az önkormányzattal kötött megállapodás részeként a Bosch öt éven keresztül évi 250 ezer eurós településfejlesztési hozzájárulást fizet Kőbányának. Ennek felhasználásáról, azaz a támogatásra érdemes célokról, illetve projektekről (óvodák, iskolák, közösségi helyek fejlesztése, táborozások és továbbképzések finanszírozása, infrastruktúrafejlesztés stb.) a beruházó és az önkormányzat közösen tesz javaslatot a képviselő-testületnek.

Olvassa el a teljes beszámolót

Önkormányzati hírek