Felhívás

Felhívjuk a Kőbányán vendéglátóhelyet üzemeltetők figyelmét, hogy a kereskedelmi tevékenységek folytatását szabályozó, a kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló 210/2009. (IX. 29.) Korm. rendelet 2021. január 1-jétől módosult, amely kifejezetten a vendéglátó üzleteket érinti.

A vendéglátó üzleteknek 2021. március 31-ig be kell jelenteniük a jegyző felé a vendéglátó üzlet típusát.

A jogszabály 11 típust különböztet meg az étteremtől a mozgó vendéglátóhelyig (1. Étterem; 2. Büfé; 3. Cukrászda; 4. Kávézó, alkoholmentes italokra specializálódott vendéglátóhely; 5. Italüzlet, bár; 6. Zenés-táncos szórakozóhely; 7. Munkahelyi/közétkeztetést végző vendéglátóhely; 8. Gyorsétterem; 9. Rendezvényi étkeztetés; 10. Alkalmi vendéglátóhely; 11. Mozgó vendéglátóhely).

Az egyes vendéglátóhely típusokat és azok jellemzőit a 210/2009. (IX. 29.) Korm. rendelet 4. melléklete tartalmazza, amely jelen tájékoztatás végén megtalálható.

Kőbánya esetében jelenleg 439 vendéglátó tevékenységet folytató kereskedőtől várja a Kőbányai Polgármesteri Hivatal Hatósági Főosztály Hatósági Osztálya az üzlettípusra vonatkozó bejelentés megtételét.

Amennyiben a vendéglátóhely megszűnt és annak bejelentését elmulasztotta, kérjük, hogy a megszűnést szíveskedjenek haladéktalanul bejelenteni.

A társaság mint gazdálkodó szervezet, valamint a jogi képviselő elektronikus ügyintézésre köteles. A bejelentés elektronikusan az e-Papír szolgáltatás (https://epapir.gov.hu) igénybevételével nyújtható be. 

Kérjük segítsék munkánkat az üzlettípus határidőn belül történő mielőbbi bejelentésével.

Kőbányai Polgármesteri Hivatal

Hatósági Főosztály

Hatósági Osztály 
Kapcsolódó dokumentumok:

Hirdetés