meningococcus baktérium

Védőoltással az agyhártyagyulladás ellen

A Kőbányai Önkormányzat a 2021. évben is ingyenesen biztosítja a meningococcus baktérium által okozott fertőző agyhártyagyulladás és szepszis elleni négykomponensű védőoltást.

Az ingyenes védőoltásra 2021. évben az a kőbányai lakóhellyel rendelkező gyermek jogosult, aki a kérelem benyújtását megelőző évben, 2020-ban töltötte be a 10. életévét.

A védőoltás igénylése iránti kérelmet 2021. január 1-jétől február 15-éig lehet benyújtani postai úton a Kőbányai Polgármesteri Hivatal Humánszolgáltatási Főosztály Szociális és Egészségügyi Osztálynak címezve az 1102 Budapest, Szent László tér 29. címre, vagy a hivatal@kobanya.hu e-mail címre. Elektronikus azonosítással rendelkező személy az igénylést elektronikusan is benyújthatja az e-papírszolgáltatás igénybevételével a BP10KER hivatali kapu címen.

Bővebb információval, valamint a védőoltással kapcsolatban felmerülő bármilyen kérdés esetén a Kőbányai Önkormányzat Polgármesteri Hivatalában készséggel állunk rendelkezésükre telefonon a + 36 1 433 8332-es telefonszámon.

A jelentkezési lap a www.kobanya.hu honlapon az Ügyintézés/Nyomtatványok/Védőoltások menüpont alatt megtalálható, valamint elérhető az Ügyfélközpont szabadon megközelíthető előterében (1102 Budapest, Állomás u. 26.).

 

Hirdetés

Duguláselhárítás Budapest-Pest megye Eldugult? Hívjon azonnal! – +36 20 972 8007

  • Mi az a csőgörény?
    by dugulaselharitas on 2023.10.01. at 15:27

    A „csőgörény” kifejezés egy olyan eszközt jelöl, amelyet a duguláselhárításhoz használnak. Ez egy hajlékony és hosszú rugalmas spirál, amelyet a lefolyóba vezetnek, hogy megszüntessék a dugulást vagy a lerakódásokat. Itt vannak néhány fontos információ a csőgörény használatával kapcsolatban: 1. Duguláselhárítás: A csőgörényt általában dugulások eltávolítására használják a lefolyókban vagy csatornarendszerekben. A spirált a lerakódások vagy idegen testek eltávolítására vezetik be, The post Mi az a csőgörény? appeared first on Duguláselhárítás Budapest-Pest megye.