Kiderült ki építheti

Kiderült ki építheti a több mint 13000 négyzetméteres Kőbányai Multifunkcionális Sportcsarnokot és Uszodát. A sportközpont fejlesztését a Magyar Építő Zrt. és a ZÁÉV Zrt. konzorciuma nyerte el – írja a Magyar Építők.

A létesítmény Kőbányán, a volt Mázsa teret is magába foglaló két különálló önkormányzati tulajdonú telken jön létre. A tervezési feladatokat a Főber Group egyik tagja: a Kreatív Magyar Mérnök Kft. látta el 3D és BIM technológiával.

A projekt egyik része a vasúti pálya és a Bihari út közötti kisebbik, közel 13600 négyzetméter nagyságú telekre:

  • egy 500 fő befogadó képességű lelátóval,
  • FINA minősítésű, 50 méteres versenymedencével,
  • bemelegítő és tanmedencével ellátott uszodakomplexum.

A Bihari út túloldalán elhelyezkedő, közel 17500 négyzetméter alapterületű nagyobbik telken pedig egy 3000 nézőt befogadó sportcsarnok létesül, melyet a FIBA előírásoknak megfelelően a kosárlabda sportra kellett optimalizálniuk a tervezőknek.

A környező utak és közművek is megújulnak

Az épület két különálló tömege két önálló telken áll, melyet a nagyforgalmú Bihari út választ el egymástól, a jelenleg rendkívül elhanyagolt területet komplex módon fogják fejleszteni: így a megrendelő a beruházáshoz rendelte a terület közvetlen környezetének út, közmű, és forgalomtechnikai fejlesztését is. A kivitelezési közbeszerzést, illetve a beruházás teljes lebonyolítását a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK) végezte.