Illegális hulladék

50 milliós támogatás Kőbányának illegális hulladéklerakók felszámolása

Arold Péter

A Kőbányai Önkormányzat közel 50 millió forintos kormányzati támogatást nyert az illegális hulladéklerakók felszámolására. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium „Tisztítsuk meg az országot” pályázati támogatásával gőzerővel folyik a munka a kerületben. A pályázat bonyolítója az IFKA Nonprofit Kft..

Május 3. óta a pályázattal érintett 28 terület feléről történt meg a hulladék elszállítása. Az elszállításról és a hulladék kezeléséről a Kőbányai Önkormányzat és az alvállalkozók gondoskodnak. Megtisztultak többek között a Bögre, a Korall, a Terebesi utcák, valamint a Gyömrői út és a Bányató utca közötti – az Újhegyi útról nyíló – utca, a Keresztúri út 126., a Mádi utca 200. és Kovakő utca érintett részei.

Hirdetés

Az eddig eltakarított hulladék körülbelül 40 százaléka annak, amit a pályázat keretében összesen elszállít a kerület. A tervek szerint és az időjárás függvényében május második felében kerül sor a többi érintett terület megtisztítására és a hulladék elszállítására – írja Kőbánya Önkormányzata.

Nekem ilyenkor az ugrik be, hogy mennyire lenne esetleg hasznosabb ha az ellenőrzésre költenének legalább ugyan ennyit, mondjuk a már „bejáratot” lerakóhelyek bekamerázásával, hogy aztán a büntetés se maradjon el. Fizetett közterületesek járják az utcákat. Komoly technika háttérrel rendelkeznek. Arról már nem is beszélve, hogy ez a korrupció melegágya, ha alvállalkozókra bízzák az elszállítást.

Ezzel a felállással gyakorlatilag a tisztességes, nem szemetelő állampolgárok is fizetik az elszállítását az adójukkal. A megelőzés nem csak a bűnüldözésben hasznos. Itt is.


    Most szóljon hozzá!