Új zebrát alakítanak ki az Örs vezér terén

Eddig is sok gyalogos használta ki a kerékpársávot és bár szabálytalanul. de a felszínen jutott át a X. ből a XIV. kerületbe – az ÁRKÁD és a HÉV között – nem használva az aluljárót. Ezt hamarosan szabályosan is megtehetik.

Új gyalogos-átkelőhely létesül az Örs vezér terénél: a Budapest Közút lebonyolításában zajló beruházásnak köszönhetően akadálymentesen, kényelmesen és biztonságosan lehet majd átkelni a Kerepesi úton. A fejlesztés a Fővárosi Önkormányzat gyalogosközlekedést segítő lépéseinek sorába illik: megfelelve a többször kifejezett igényeknek, kiemelt feladatként kezeli a zebralétesítést, és a közösségi költségvetésből biztosít rá forrást.

Az új átkelőt a Sugárnál lévő HÉV-állomás, valamint az Árkád bevásárlóközpont között, a villamosvágányokkal párhuzamosan alakítják ki. A Budapest Közút lebonyolításában épülő zebra a közösségi költségvetésnek köszönhetően valósulhat meg, a fejlesztés ötletét több javaslatküldő is felvetette.

A beruházás révén jelzőlámpás gyalogos-átkelőhely létesül a Kerepesi úton a meglévő kerékpáros átvezetéssel párhuzamosan, süllyesztett szegélyű, taktilis figyelmeztető és tájékoztató jelekkel ellátott burkolat segíti az akadálymentes és biztonságos átjutást, a Kerepesi úton új középsziget épül, a meglévő gyalogátkelők burkolati jeleit pedig újrafestik.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük