Hírek belföldről

Továbbra is szabadlábon a csaló

Továbbra is szökésben a többszörös csaló. Horváth Zoltán Árpád a mai napig szökésben van, annak ellenére, hogy a hatóságok tudják a tartózkodási helyét.

Malajzia, ahol háborítatlanul él és támogatja itthon édesanyját, míg a becsapottak csak remélik, hogy visszakapják a pénzüket. Horváth Zoltán Árpád arról vált ismerté, hogy lemaradt a szerencsétlenül járt maláj gépről.

A komoly programozói tudással rendelkező szakember a helyett, hogy a tudásából hozott volna össze milliókat, inkább csalásra specializálódott.

2015-ben bilincsben hozták haza Thaiföldről, ahonnan a mai napig ki van tiltva. Ott négyértékű, de áron alul beszerezhető  sportkocsikkal és utazásokkal húzta le az embereket.

A következő dobását a maláj védelmi miniszterrel ápolt állítólagos kapcsolatának segítségével követte el és nem létező biztonsági szoftverek fejlesztésére csal ki pénzt a magyar szoftverfejlesztő cégektől.

A X. kerületi Rendőrfőkapitányság egy állampolgári feljelentés alapján kezdett el nyomozni és szembesítette is az elkövetőt – aki éppen börtönbüntetését töltötte – a sértettel.

 

 

A nyomozati anyagokat átadták az ügyészségnek, amely továbbította a megalapozottnak tulajdonított csalás vádjával a bíróságnak. Horváth Zoltán Árpád a szembesítés alkalmával bevallotta, hogy a sértettől kicsalt 600 ezer forintot, amiből Malajziai útjait fedezte. A sértettől azzal az indokkal csalt ki pénzt, hogy a biztonsági szoftver teszteléséről dokufilmet lehet forgatni a maláj kormány engedélyével és a stáb kiutaztatáshoz van szükség a fenti összegre. Az elkészített felvételt a maláj kormány engedélyével szabadon fel lehet használni.

A kiutazás a csaló eltűnése miatt meghiúsult, de szerencsére az áldozatok banki átutalással és egyéb bizonyítékokkal tudták alátámasztani a sérelmükre elkövetett csalást. Jelenpillanatban az ügy holtponton van, mert a csalót nem tudják hazahozni Malajziából.

Ossza meg ön is
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Hozzászólások

Szólj hozzá!

avatar

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  Subscribe  
Visszajelzés