Egészség

Semmelweis nap a Bajcsyban

A Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézetben tudományos konferenciát rendeztek, valamint díjakat, elismeréseket, és kinevezéseket adtak át Semmelweis-nap alkalmából

Dr. Bodnár Attila főigazgató a Semmelweis-napi ünnepségen méltatta a dolgozók elhivatottságát, kitartását és áldozatos munkáját. Külön kiemelte, hogy Semmelweis Ignác születésének évfordulója alkalom arra, hogy újra felelevenítsük munkásságának üzenetét, a felelősségtudat fontosságát.

A Semmelweis-napot idén június 27-én ünnepelték a Bajcsy-Zsilinszky Kórházban.

Az ünnepségre az intézet valamennyi dolgozója mellett meghívták az egészségügy vezetőket, helyi politikusokat, együttműködő szervezeteket és üzleti partnereiket. A délelőtti tudományos konferencián dr. Bodnár Attila főigazgató elnökletével 5 előadást láthattak-hallhattak – az intézet elismert orvosaitól és külső előadóktól – a következő témákban: a Bajcsy Kórház a lehetőségek tükrében, együttműködési módszerek partnereinkkel, válogatás az Fül-Orr-Gégészet profiljából, a járó beteg részleg működése és tapasztalatai.

A délutáni Semmelweis-napi ünnepségen beszédet mondott Wittner Mária, 1956-os szabadságharcos, megemlékezve Tóth Ilonáról, akit június 28-án végeztek ki.

Az Ecolab-Hygiene nevében annak nemzetközi igazgatója, Svéd Gergely méltatta példaértékű együttműködésüket a Bajcsy Kórházzal. Köszönő oklevelet adott át dr. Bodnár Attila főigazgatónak, és bejelentette, hogy a kórház 500 darab kézfertőtlenítőt kap adományként. Az intézet nemzetközileg is egyedülálló módon referencia kórháza a cégnek, szakmai stratégiai partnerségük a kórházi fertőzések kialakulásának csökkentésében kiemelkedően eredményes.

A délutáni ünnepségen díjak, elismerések és kinevezések átadására került sor.

A Bajcsy-Zsilinszky Kórházért emlékéremmel kitüntetettek tevékenysége meghatározó az intézmény fejlődésében. Idén ezzel az életműdíjjal a Neurológia Osztály volt osztályvezető főorvosa, Dr. Köves Ágnes és Dr. Imrei László gégészeti főorvos munkáját köszöntük meg.

A Bajcsy-Zsilinszky Kórházért díszoklevél várományosai azok, akik az intézmény működését, fejlődését tevékenységükkel kiemelkedő mértékben segítették. Ebben az évben Dr. Dombi Irén vezető főorvos és Béres Gabriella asszisztens a Nemzeti Védelmi szolgálattól, dr. Fehér Éva igazgató, főorvos a Terrorelhárítási Központból, részesült az elismerésben.

A dr. Bodnár Attila főigazgató által alapított Főigazgatói elismerő oklevelet kimagasló szakmai munkájáért 11 dolgozó, a Főigazgatói dicséretet 43 dolgozó vihette haza. A főigazgató átadta a Főtanácsosi és Tanácsosi, a Főmunkatársi és Munkatársi, valamint a Főorvosi, Adjunktusi és Alorvosi kinevezéseket is. A jubileumi ünnepség Bereczki Zoltán előadásával és vendéglátással zárult.

Ossza meg ön is
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Hozzászólások

Szólj hozzá!

avatar

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  Subscribe  
Visszajelzés