Közlekedés

Volt mackósajt, mos stop tábla

56 éve születtem a kerületben. 18 éves koromban szereztem jogosítványt és majdnem az óta vezetek. Mikor az első Trabant a kezem alá kerül – a kedvesem édesanyjáé volt – még csak a Lánchíd budai oldalán volt körforgalom, és a római Colosseumnál. Na jó. Volt másutt is, de nem magyar honban. A kereszteződéseknél mackósajt, vagy stop tábla. Tudjátok? Ahol akkor van áll, ha a kerék is áll.

Volt gond nem kevés, mert a forgalmasabb kereszteződésekben álltam egy darabig, míg valaki beengedett, vagy üres lett a pálya. Aztán a 90-es évek végén, a vidéki főúti kereszteződésekben elkezdték a körforgalmak kiépítését. Persze aztán a nagyobb városok nagy kereszteződései is sorra kerültek, de én már örültem az elsőnek. Milyen jó volt, hogy nem kellett az autó biztonsági berendezését (fék) folyamatosan koptatni, mert láttam. Nincs a körforgalomban senki, mehetek.

 

Fotó: Nagy Judit
Fotó: Nagy Judit

Aztán eljött a kánaán! Már szinte mindenhol körforgalom lett! Még akkor is, ha csak egy 1 méteres kört is kellett megkerülni. Fürödtem a körforgalmakban! Aztán eljött a csapás pillanata. Stop táblát tettek a körforgalomba, mert sok ökör azt gondolta, hogy azé az elsőbbség, aki gyorsabb. Persze háborgott a nép, még most is hallom a zárt csoportok néhány tagjának zsörtölődő, morgó hangját hogy micsoda dolog ez kérem! Hát ezt sehol nem csinálják! Minek akkor a körforgalom, ha meg köll állni!

Igen kedves barátaim. Meg kell. Most már. A Gitár utcánál is a Harmat utca fel. Meg bizony! Miért? Mert sajnos nem tanult meg jó néhány vezető kolléga a KRESZ idevágó passzusát. Nem azon kell háborogni, hogy miért, hanem amiatt, hogy kik miatt. Ja! Kréta tele van ilyen körforgalmakkal. Sőt! Van ahol lámpa is van.

Hirdetés


Olvasta már?

Lesre futott a fél magyar online média. Ha nem az egész

Politikai hirdetés. Polgármester keresünk

Folytatódik az Újhegyi sétány felújítása.

Kőbányán nyitotta meg üzemét az ország egyetlen kóser péksége

Ossza meg ön is
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Hozzászólások

Szólj hozzá!

avatar

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  Subscribe  
Visszajelzés