Épül a rendelő

A tervek szerint halad a Kőbányai Önkormányzat beruházása: a Kerepesi úton lévő Felnőtt- és Gyermek Háziorvosi Rendelő korszerűsítése. A korábbi rendelő helyén épülő új épületet várhatóan augusztus végén átadják, így hamarosan teljesen korszerű körülmények között fogadhatják a betegeket.

„A korábbi rendelő épülete nagyon rossz állapotban volt, nem is gondolkodtunk az átépítésen, csakis arra, hogy le kell bontani. Valamit azért megőriztünk, a pincét , ahol az orvosi dokumentációk kapnak helyet” – mondta a 400 millió forintos önerőből újjáépülő rendelő bejárása előtt Kovács Róbert polgármester. „A felső szinten 450 négyzetméteren kap helyet a felnőtt- és a gyermekrendelő, aminek külön érdekessége a belső átrium, ami természetes fényt biztosít, de a rendelő energiatakarékos hűtési- és fűtési rendszere is a legkorszerűbb feltételeket biztosítja majd.  A világítást is a legmodernebb LED lámpatestek biztosítják. Az épület külső környezete is megújul majd, új térburkolat, új külső világítás, pihenőpadok, növények és a gyerekeknek játszótér is lesz. A növénykazetták kialakítása már megkezdődött, így igazán szép környezetben fogadhatják majd a pácienseket – tette hozzá a polgármester.

Kovács Róbert hangsúlyozta: az önkormányzat folytatja az egészségügyi ellátás korszerűsítését. A Salgótarjáni és a Zsivaj úti rendelők már elkészültek, a következő az Újhegyi, majd a Pongrác úti intézmény lesz. Az elkövetkező években minden, az alapellátásban résztvevő rendelő megújul.

Forrás: kobanya.info