A dán Xellia Pharmaceuticals bővítette budapesti, kőbányai üzemét

Új épülettel bővítette budapesti gyógyszergyárát a súlyos és életveszélyes fertőzések kezelését szolgáló szerek gyártására szakosodott dán Xellia Pharmaceuticals (’Xellia’). A 13 millió USD beruházással megépült létesítményben, amelyben termékstabilitási és forgalomba hozatal előtti vizsgálatokat végeznek majd, tovább erősíti a Xellia globális kapacitását.





Az új, 3000 m2-es, többszintes létesítmény a Xellia jelenleg 250 főt foglalkoztató, kőbányai gyógyszerhatóanyagokat gyártó üzeme mellett épült meg.  Az épületben korszerű mikrobiológiai és kémiai elemző laboratóriumok, termékstabilitási központ, valamint irodák kaptak helyet.

A bővítés eredményeként több mint 40 új munkahely jött létre a minőségellenőrző csapaton belül, a folyamatban lévő munkaerő felvétellel pedig a Xellia 2019-re 80 főre növelné a központosított laboratóriumi szolgáltatások működtetésében résztvevő csapat létszámát is.

Az új létesítmény megnyitó ünnepségén a vállalat vezetői köszöntötték a megjelent állami vezetőket és helyi tisztségviselőket, köztük kiemelten Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminisztert, valamint Kovács Róbertet, Kőbánya polgármesterét.

A teljes cikk

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük