Dacheng Magyar-Kínai Orvosi Központot adtak át a Szállás utcában

Bővült Kőbányán a kínai orvoslás elérésének lehetősége. A Szállás utcában nyilt meg Dacheng Magyar-Kínai Orvosi Központ. Kőbánya amúgy is híres a kínai betelepültek nagyságrendjéről. Talán a budapesti átlagnál nagyobb számban élnek a kerületben, teljes egyetértésben az “őslakosokkal”.

“Dacheng Magyar-Kínai Orvosi Központot adtak át szeptember 2-án Kőbányán, a Szállás utcában. A megnyitó ünnepség egyben a Hagyományos Kínai Orvoslás Magyarországi Egyesületének 2017-es jótékonysági rendezvénye volt, ahol a látogatók ingyenes kezeléseket kaphattak.

Az ünnepélyes megnyitón köszöntőt mondott Kovács Róbert, Kőbánya polgármestere, valamint Dr. Zhang Qingbin, a Magyar Kínai Orvosi Központ igazgatója is. Kőbánya polgármestere szólt arról, hogy a kapcsolat az intézmény vezetőjével sok-sok évre nyúlik vissza, hiszen annak idején, mint volt iskolaigazgató ismerkedett meg Zhang-gal, mint a budapesti kínai iskola alapítójával.

A rendelőben a kínai orvosok mellett magyar doktorok is gyógyítanak. A megnyitó ünnepség igazi távol-keleti hangulatot varázsolt a Szállás utcába.”

írja a kobanya.hu

Szólj hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*