Emberrablás fényes nappal Kőbányán

Arold Péter

Az atv.hu-n látható az a videó, amit vonatról leszálló utas vett fel Kőbánya-alsó vasútállomásnál. Természetesen senki nem kérdezett semmit, nem lépet közbe és a tettesek gyakorlatilag háborítatlanul végezték munkájukat. 

Egy fekete személyautóba tuszkol be három férfi egy negyedik személyt mindenki szeme láttára. Ilyenkor felvetődik a kérdés. Miért nem lépet közbe valaki, vagy valakik. Mondjuk lehet azért, mert mindenki a másikra vár, de én inkább arra gondolok, hogy nem merünk. Magamat is beleértve, hiszen halvány lila gőzöm sem lehet, hogy mi is történik és mire kapcsolok, már vége. A félelem is közre játszik, hiszen mi magunk is megsérülhetünk.

A felvétel készítése okos dolog, hiszen azzal be lehet menni szinte azonnal a rendőrségre,  a vasútállomástól gyalog sincs messzebb 10 percnél, kocsival 4-5 perc. Ez meg is történt, hiszen a felvétel készítője az ATV-nek nyilatkozva a következőket mondta

Hirdetés

Esküvői fotó, videó minden szinten, szinte minden

„Nem akartam, hogy észrevegyék, emiatt készítettem csak ilyen rövid felvételt, aztán elhagytam a helyszínt, amilyen gyorsan csak lehetett és értesítettem a rendőrséget.” 

A szemtanú a vonatról szált le és akkor látta meg, hogy verekedés zajlik az állomás közelében.

„Először az ütlegelés zajlott, azután hallottam ilyen szavakat, hogy hozzátok az autót, satöbbi, és egy úriember közülük elszaladt, és mire én megkerültem az állomást, az az autó már ott állt”

A felvételt rejtve készítette egy ajtó mögé elbújva. Nem csodálkozom.

 

A képre kattintva megtekintheti a videót

A rendőrségi közlemény rövidre sikeredett, de ezen sem  nem csodálkozom, hiszen a nyomozás a fontos.

A hivatalosan a rendőrség csak annyit közölt, hogy április elsején este 6 körül egy négy fős társaság bántalmazott egy férfit, majd a fekete BMW-be kényszerítették.

„Személyi szabadságától megfosztották és szabadon bocsátásáért pénzt kértek. Később a férfit elengedték”

– nyilatkozta Csécsi Soma, a BRFK szóvivője.

A rendőrség a sofőrt, B. Ferencet pénteken elfogta, három társát továbbra is keresik Lakatos Kálmánt, Szilágyi Sándort és Csömör Henriket. Ellenük elfogatóparancsot adtak ki. A rendőrség azt kéri, aki felismeri őket, hívja a 107-es vagy 112-es segélyhívót.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük