Már szerkezetkész Kőbánya új kórházi tömbje – fotókkal

Forrás és sok-sok kép

A B Bulid & Trade Kft. és a DIGI-X Zrt. munkájával létre jövő szakrendelő kiváltja az eddig használt leromlott állagú épületet, és jobb elérhetőséget biztosít.

Közel 6000 négyzetméteres új szakrendelőt és egészségházat kap Kőbányán a Bajcsy-Zsilinszky Kórház az Egészséges Budapest Program (EBP) keretében. A nemzetgazdaságilag kiemelt projektet a B Build & Trade Kft. a DIGI-X Zrt.-vel közös konzorciumban kivitelezi.

 

Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Jelentősen nő a projekten dolgozók létszáma

Az L alakot formáló épületet a Bajcsy Zsilinszky Kórház- és Rendelőintézet Maglódi úti központjában építik fel. A projekt egyik jelentősége, hogy az új tömb kiváltja az eddig használt kőbányai szakrendelőt, melynek állapota igen leromlott volt. Emellett az is fontos, hogy az eddig a kerület szélén levő rendelőépület a kórház központi telephelyén jobb elérhetőséget nyer.

A tavaly októberben kezdett fejlesztés állásáról Komáromi Katalin, a B Build & Trade Kft. projektvezetője tájékoztatta a lapunkat. „Az új szakrendelő épületén a napokban befejeződik a szerkezetépítés” – árulta el a szakember. Arról is beszámolt, hogy elkezdődött a homlokzat klinker téglával történő burkolása, és bekerült a homlokzati nyílászárók nagy része. „Már az épületgépészeti munkák is zajlanak, jelenleg a légtechnika és az aljzatba kerülő vezetékek szerelése történik.” Szavaiból kiderült, hogy jelenleg a projekten közel nyolcvanan tevékenykednek, és ez a szám jelentősen növekedni fog az elkövetkezendő időszakban.

Évente kétmillió beteg fordul meg az intézményeben
Az új épület a földszint mellett három emelettel és egy pinceszinttel jön létre. Utóbbiban egy mélygarázs épül ki, mely 50 parkolóhelyet biztosít. Miután az új tömb a Bajcsy Kórház területén a C épület és a mosoda között jön létre, a kivitelezőnek egy szűkös felvonulási térrel kell dolgoznia.

A beruházásban a B-Buildnek különböző szakellátásra képes helyiségeket kell kiviteleznie, többek közt a röntgenezőnek is helyt adva. A projekt sajátossága, hogy a kórház meglévő közműalagútjához kell csatlakoztatni az épületet. „Emellett az intézmény közművezetéke körvezetékként van kialakítva, ami sok kihívást állít elénk” – árulta el Komáromi Katalin.

A Bajcsy Kórház Délkelet-Pest (X. és a XVII. kerület) egészségügyi ellátásának fontos pillére, emellett a főváros agglomerációjában Monor és Gyömrő lakosait is ellátja. Évente kétmillió beteg fordul meg az intézményben, mely négy szakrendelőt is üzemeltet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük