Kőbányai Sportcentrum – Ha valaki még nem látta volna

Arold Péter/Magyar Építők

Ha valaki még nem látta volna, most megnézheti, hogy fog kinézni a Mázsa térre tervezett sportközpont.

Elkészültek a Kőbányai Sportcentrum, valamint a Mázsa téri sportcsarnok és uszodakomplexum kivitelezési tervei. Miután megkapta a szükséges állami támogatást Budapest Főváros X. kerületi Kőbányai Önkormányzata a Mázsa téri sportcsarnok és uszodakomplexum fejlesztéséhez, a szükséges előkészítő munkákat és tervezési feladatokat a Főber Group egyik tagja: a Kreatív Magyar Mérnök Kft. látta el. A létesítmény Kőbányán, a volt Mázsa teret is magába foglaló két különálló önkormányzati tulajdonú telken jön létre.

 

„A tervezési szerződés szerint 3 különböző koncepció tervet kellett készíteni, melyet a konzorciumi partnerrel megosztva készítettünk el. Végül a Kreatív Magyar Mérnök Kft. által készített változat nyerte el a bírálók tetszését, és megkaptuk a felkérést a tovább tervezésre” – ismertette az építész.

A kivitelezési közbeszerzést, illetve a beruházás teljes lebonyolítását a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK) végzi el. A kivitelezői közbeszerzés lebonyolítása és a kiviteli szerződés megkötése után kezdődhet majd az érdemi építkezés, melynek átfutási ideje várhatóan mintegy másfél év lesz – írta a magyarepitok.hu portál hozzá téve, hogy

A beruházásban megvalósul „Kőbánya kapuja”

„Az épület és a tömegalakítás koncepciójának egyik legfontosabb eleme a ”két tömeg megjelenésében egy épület” filozófia mentén terveződött” – nyilatkozta Zács András.

Hogy ez mennyibe fog kóstálni, nem írt a cikk.