Elektromos hulladék égett a Sírkert úton

Elektromos hulladék – közöttük nagy mennyiségű hűtőgép – gyulladt ki Budapest X. kerületében, a Sírkert úton pénteken délután.

A fővárosi tűzoltók nagy erőkkel érkeztek ki a helyszínre, ahol több mint háromszáz négyzetméteren csaptak föl a lángok.  A tűz füstjét főváros-szerte jól lehetett látni, hiszen a fekete füst több mint száz méter magasságban kezdett csak szétoszlani. Negyven fővárosi tűzoltó és tizenkét tűzoltó gépjármű kellett a lángok megfékezéséhez. A tüzet öt vízsugárral és két vízágyúval közel két órás megfeszített munkával tudták a tűzoltók lefeketíteni, vagyis a lánggal égést megszüntetni. Munkájukat nehezítette, hogy a területre a meglévő tűzcsapok mellett távolról is kellett úgynevezett ingajáratban vizet szállítani a helyszínre, amit vízszállító tűzoltó gépjárművekkel oldottak meg.

A katasztrófavédelmi mobil labor a tűz eloltásáig folyamatosan méréseket végzett a környező utcákban, de a műszerek egészségre veszélyes határértékű szennyező anyagot a lakóövezetben nem mértek. A tűz végleges oltása még hosszú órákat vett igénybe. Személyi sérülés nem történt. A tűz keletkezésének körülményeit a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság hatósági eljárás keretében vizsgálja.

Fotó: Schultz László tű.ftörm További fotók 

Olvasói fotó