Azt írja az újság, hogy életveszélyes is lehet

Donáth Anna a Momentum európai parlamenti képviselője. Facebook bejegyzésében hívja fel figyelmet arra, hogy a Malajziából beszerzett lélegeztető gépek életveszélyesek is lehetnek. Mind ezt alapozza a brit orvosok szakmai véleményére.

Malajziában is botránnyá dagadt Szijjártó Külügyminisztériumának emberéleteket veszélyeztető lélegeztetőgép-beszerzése!A Malaysia Now hívta fel a figyelmet arra, hogy a maláj üzletember, Vinod Sekhar által, Szijjártó Péter vezette Külügyminisztérium megbízásából beszerzett lélegeztetőgép-típus a Nagy-Britanniában praktizáló orvosok szakmai véleménye szerint emberéletekre veszélyesen is működhet.Ráadásul a hazájában éppen pénzmosás gyanúja miatt vizsgálat alatt álló Sekhar azután kapott megbízást a külügyminisztertől a beszerzésre, hogy a brit orvosok már közreadták figyelmeztetésüket. Ezért nagyon fontos az a küzdelem, amit a Momentum képviselőjelöltje, Tompos Márton folytat annak érdekében, hogy kiderüljön: a lélegeztetőgépek átvizsgálásával és beüzemelésével megbízott cégek valóban elvégezték-e a feladatukat. Jogunkban áll tudni, hogy az ellenőrzéssel megbízott cég hogyan juthatott a brit orvosokkal ellentétes álláspontra. De mivel a Külügyminisztérium ebben az esetben is titkolózik, nem válaszol semmilyen kérdésre vagy adatigénylésre, Tompos Márton beperli Szijjártó Külügyminisztériumát. Az igazságnak ugyanis ki kell derülnie, hiszen az ilyen szintű gondatlanság emberéletekbe is kerülhetett.

< blockquote cite = "https://www.facebook.com/donathannajulia.momentum/posts/486716922810923" class = "fb-xfbml-parse-ignore" >

Malajziában is botránnyá dagadt Szijjártó Külügyminisztérium emberéleteket veszélyeztető… p> Közzétette: Donáth Anna 2022. február 4., péntek

Én inkább – ezen felül természetesen – azt nehezményezem, hogy egy futsallos úrra bízzák életmentő gépek beszerzését, mint ha nem lenne hazánkban orvosi szakma. (Egyébként bárhogy is nézzük, egy kórházban bármi lehet életveszélses)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük