Diána örül

Arold Péter

Kőbányán visszatért a teljeskörű felügyelet a polgármester részéről az önkormányzaton belül.

Bár az elmúlt 5 évben nem volt Fidesz hegemónia a kerületben, most visszatért a Fidesz többség. Hogy ez kinek, vagy kiknek köszönhető? Az most mindegy. A lényeg, hogy Stemler Diána a Momentum képviselője örül, hiszen a helyén maradt. Már Ő is használja az új kifejezést: Óbaloldal. A valamikori közös akarat és a közös szellem, mostanra belső mészárlássá fajult. Ennek hangot is adott közösségi oldalán:

Amikor kiderült, hogy a DK vezette trió minden kompromisszumkészségünk ellenére sem akart partner lenni abban, hogy megtisztítsuk a kőbányai közéletet, és inkább elindultak a választáson nélkülünk, mint hogy megszabaduljanak a Somlyódy Csaba jelentette tehertől, némileg félve vágtunk bele az önálló indulás kalandjába. Időben már késésben voltunk, és egészen addig nem 12 saját jelölt kampányára készültünk, hanem arra, hogy 3-5 jelöltünk lesz a közös csapatban, amellyel leválthattuk volna D. Kovács Róbert fideszes polgármestert.

A helyi óbaloldal elbizakodottan lenézett bennünket. Azt hitték, bennünket is bedarálhatnak, és amikor látták, hogy erre mi nem vagyunk vevők, elvárták volna, hogy dobjuk ki az elmúlt évek munkáját, és tűnjünk el a kerületi közéletből.

De mi ezt nem adhattuk meg nekik. Nem hagyhattuk cserben a változást akaró kőbányaiakat.

Már az ajánlásgyűjtés során éreztük, hogy jól döntöttünk. Amikor mind a 12 körzetben sikerült jelöltet állítanunk, valószínűleg akkor esett le a dékásoknak, hogy ők viszont rosszul.

A realitásokból kiindulva legalább egy listás hely megszerzése volt célunk, hogy legyen képviselete azoknak a kőbányaiaknak, akik valódi változást szeretnének. Ez sikerült, annak ellenére, hogy elképesztő erőforráshátrányban voltunk versenytársainkhoz képest.

Erős pozitív visszajelzés a számunkra, hogy a jelöltjeink átlagosan 15%-os támogatást szereztek, 4180 kőbányai szavazott ránk. Nehéz lenne tehát azt mondani, hogy a választók nem jutalmazták a különindulásunkat, és azt, hogy mi nem csak kampányidőszakban dolgoztunk, és nem csak akkor voltunk utcán, amikor nekünk volt szükségünk a választókra, hanem akkor is, amikor a választóknak volt szüksége ránk. Ezúton is köszönjük a bizalmat!

Persze rögtön beindult a suttogó propaganda, az ellenfeleink rágalomhadjárata, de szögezzük le egyszer és mindenkorra: ezt a helyzetet nem mi állítottuk elő, hanem az óbaloldal mindent és mindenkit leuralni akaró hatalmi gőgje.

Azt, hogy most nem lett ellenzéki többség, egyedül maguknak köszönhetik. Egyértelművé vált, hogy nem logók, hanem jó jelöltek kellenek ahhoz, hogy alternatívát nyújthassunk – a különböző pártokra leadott szavazatok önmagukban nem összeadhatók. Az eredmények láttán minden valódi változást akaró kőbányai választópolgár reménnyel tekinthet a jövőbe: lesz lehetőségünk leváltani az ötlettelen, naftalinszagú fideszes vezetést.

Mi dolgozunk tovább ezen, dolgozunk tovább értetek!

Tiszta kézzel, tiszta szívvel!


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük