Vam egy ping-pong asztalunk 505 ezerért

Ping-pong asztalt kapott a kerület egyik parkja, de kicsit túlzottnak találják a hozzáértők az árat, főleg úgy, hogy az asztal már meg volt. Kerületünk polgármestere úgy döntött, utána jár. De minek? Hiszen gondoljuk csak látta a bekerülési összeget?

Lakossági megkeresés érkezett hozzám a Szövőszék és Lenfonó utcák közötti parki területen a közelmúltban kihelyezett pingpongasztallal kapcsolatban.

A lakók azt panaszolják, hogy az eszköz használhatatlan a térkőburkolat mérete miatt.

És valóban így van.

A pingpongasztal széleitől mintegy 50 cm áll rendelkezésre, ezen a területen kellene a sportoló közönségnek megoldania a mozgást, ami nyilván nem életszerű. A térkőburkolat mellett pedig homokos-földes-sáros, sportolás során balesetveszélyt jelentő rendezetlen terület van.

A nemrég elkészült beruházás összköltsége egyébként 505 ezer forint volt, ez nem tartalmazza a pingpongasztalt, mivel a tavaly elbontott eszköz került visszahelyezésre.

A munkákat a Kőkert KFT végezte el.

A kicsit több mint félmillió forintból a 3×4 méteres terület (12 négyzetméter) térkövezése készült el (30x30x6 cm-es lapokkal). A határoló terület normális tereprendezésére ebből az összegből már sajnos nem tellett.

Biztos, hogy a facebook felhasználói között tömegesen vannak térkőburkoláshoz kiválóan értő szakemberek, ők nyilván meg tudják ítélni, hogy 12 négyzetméter letérkövezése félmillióból sok vagy kevés. (sicc)

Az ügyben mindenesetre levelet intéztem Kőbánya polgármesteréhez, D. Kovács Róbert Antalhoz (Fidesz-KDNP) valamint a körzetileg illetékes önkormányzati képviselőhöz, Mátrai Gábor Imréhez (Fidesz-KDNP) és kértem a lakossági panaszok megfontolását. Az esetleges döntésről és a kapott válaszról természetesen tájékoztatni fogom a közvéleményt.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük