Rossz helyen?

Petíció a gyalogosok érdekében. Egy Kőbányai Facebook csoport, amely a kerület problémáival foglalkozik, vetette fel a problémát. Veszélyes a kerékpáros és a gyalogos egy közlekedési szakaszon történő „összeeresztés”. Egyre több kerékpár utat adnak át, illetve festenek fel, szinte már érthetetlen helyeken. Nyugodjunk meg. Ez is egy pénzlehúzási mód. Az EU nem kevés pénzt dobott fel, a kerékpár utak fejlesztésére. Budapesten ez így működik.

„Tisztelt Tulajdonosok, Újhegyi Lakosok! Pártolók!
A Harmat utca Tavas utca és Újhegyi út közötti szakaszán a lakótelepet a sportligettel összekötő járda jelenleg kerékpárútként van jelölve és az útkezelő is akként tartja nyilván.
A Sport Ligetbe látogató kismamák, gyerekek, kutyások, a Harmatház társasház lakói 59 lakással és vendégei, és az Idegenrendészeti Hivatal ügyfelei és dolgozói állandó veszélynek vannak kitéve mert a kerékpárúton kénytelenek gyalogosként közlekedni.
Számos kerékpáros nagy sebességgel közlekedik figyelmen kívül hagyja, hogy a járdán gyalogos forgalom is osztozik, és sajnos már okoztak balesetet is.

Kérjük aláírásukkal (nevük és címük megadása mellett) csatlakozzanak a kezdeményező Harmatház Társasház lakóinak felhívásához, hogy 
az érintett,a Harmat utca Tavas utca és Újhegyi út közötti szakaszon épüljön egy külön kerékpárút a járda és az úttest közötti kavicsos közterületen.”

Az áldatlannak tűnő helyzet megoldásának érdelében petíciót szeretnének benyújtani. Ha egyet értesz csatlakozz Te is.

http://peticio.hu/bicikli-ut-kialakitasa/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük