Sokkoló fotók

Kanadában legalizálták és törvényes keretek között engedélyezték a canabis cserjék otthoni nevelését és a „fű” használatát, remélve, hogy ezzel visszaszorítják a kábítószerek terjesztettét.

„Sok országban, köztük Kanadában (a kiskorúaknak) könnyebb füves cigarettát vásárolniuk, mint sört, és ez egyáltalán nem logikus. Ráadásul ez iszonyatos jövedelemforrás a szervezett bűnözés számára”

– mondta a kanadai kormányfő még májusban az AFP francia hírügynökségnek.

A magyar törvények a legszigorúbbak közé tartoznak az EU-ban, ami a drogot illeti, közben illegálisan terjed a legveszélyesebb cuccok között a dizájner drog és a biofű.  Kőbánya sem marad ki a negatív hírekből. Nap mint nap kerülnek föl sokkoló fotók a Facebook oldalakra. Az Önkormányzat tehetetlennek tűnik a probléma megoldásában. Híreikben csak a  pozitív történéseket közlik, ezzel fejüket a homokba dugva próbálják túlélni az önkormányzati választásokig. A kerület forrong. Heves reakciókat váltott ki a Hős utcai és a Bihari úti önkormányzati lakások felszámolása.

A lakosság egy részében heves ellenvetésekkel fejezték ki nem tetszésüket az épületek lebontásával kapcsolatban. Köztudott, hogy a kerület két épülete a drog kőbányai fellegváráinak tekinthető. De mi a jó megoldás? Jó megoldás már egy ideje nincs. Az alábbi fotó elgondolkodtat azon, hogy mi lehetne a helyes megoldás. Ellenőrizve engedélyezni, vagy kemény kézzel büntetni?

Forrás: Facebook csoport X.ker Kőbánya Kőrösi sétány. Kb. 300 méterre az önkormányzat épületétől

Hirdetés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük