Javában folyik az építkezés Kőbánya-Kertváros szomszédságában

Arold Péter Hírek X. kerület

Működő üzemcsarnok mellett építi tovább Budapesten a Continental gyárát a Weinberg.

Egy kis betekintést enged a Magyar Építők portálja (érdemes rákattintani)  a kerületben üzemelő cég  termelékenység fejlesztéséről. Ez az a vállalkozás, amelyik megdobta 100 millával  Kőbánya-Kertvárost, hogy fejlesszenek egy kicsit a lakókörnyezetükön, amiből az elképzelések szerint kamerarendszer kiépítés és járdafelújítást szeretnének elvégezni, bár ez egy kis ellenérzéssel vegyül az ott élőkben, hiszen a járdafelújításra az önkormányzat még régebben saját forrást akart felhasználni és a helyiek úgy gondolják másra kellene a „Contitól” kapott  pénzt költeni. Erről komoly vita is folyt a kertváros Facebook csoportjában

Igaz ami igaz, a lakónegyed bizonyos tekintetben elmarad a kívánalmaktól ami a szórakozást és közösségi életet illeti. Valamikor még Városszéli telepnek ismert közösség rendelkezett művelődési házzal (kultúrház ahogy az ott élők emlegették), saját élelmiszer bolttal, óvodával, iskolával, orvosi rendelővel, étteremmel. Persze azért nincs tragédia, mert a fontos dolgok megmaradtak, de az ott élők hiányolnak egy un. közösségi teret. A régi, mozinak is helyet adó  épület ami egyedül alkalmas lehetne erre, de ott most sportfoglalkozások folynak, testépítők vették birtokba, bár a kerület tulajdona, azt bérbe adták egy vállalkozónak.

Na de térjek vissza az eredeti témához.

Miközben az első ütemben az F1-es jelzésű épületben már a beüzemelés első lépésein is túl vannak, az ahhoz szervesen kapcsolódó F2-es és F3-as létesítményen javában zajlik a szerkezetépítés. Az új létesítmények ugyanúgy gyártási funkciót látnak majd el, ugyanolyan technológiával épülnek, mint nyáron elkészült társuk, illetve kialakításuk is azonos. A beruházás II. üteme során azonban a Weinberg a korábbihoz képest kétszer annyi, összesen 3600 ezer négyzetméternyi gyártóterületet ad majd át a Continentalnak.

A munkálatok már látványosan haladnak, októberben a tartóoszlopok impozáns váza uralja az építési területet. Mivel a most zajló építkezésben bonyolult műszaki tulajdonságokkal rendelkező létesítmény átadásáról van szó ugyanúgy, mint a már elkészült I. ütem F1-es épületénél, itt is nagy figyelmet fordítanak arra, hogy a komplett gépészeti-technológiai-elektromos megfelelően kapcsolódjon a gyár többi részének összetett rendszereihez.

Úgy kell professzionális munkát végezni, hogy fontos munkákat csak egy oldalról lehet elvégezni: ezt többek között nagyobb hatótávolságú munkagépek bevetésével oldják meg a cég szakemberei.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük