Arold Péter Hírek X. kerület

Egyre több kormányközeli média, újság és portál hangos azokról a „hírekről” hogy az ellenzék kezébe kerül önkormányzatok elkezdték sütögetni a saját pecsenyéjüket. Ellenben a valóság a következő.

Mint ahogy Budapest több kerületében, úgy Kőbányán is az a hír járja, hogy az új testület, mely javarészt az ellenzékből tevődik össze, már a kocsihasználaton, bizottsági tagságon és az alpolgármesteri székek megnövelésén vitatkozik. De nem.

Egy, a helyzetet és a szereplőket jól ismerő informátorunk a következőt közölte portálunkkal.

Egyre több rosszindulatú pletyka jelenik meg más kertvárosi oldalon, így szeretnék néhány kérdést tisztázni. Elsősorban azt, hogy az új képviselőtestület nem akarja a tiszteletdíjukat megduplázni. Arról van szó, hogy az eddigi 120 ezres alapjövedelmet felemelnék 150 ezerre, de ez sincs eldöntve, hiszen a testület jogilag csak ezen a héten áll fel. Egyébként erre a Fidesz által hozott törvények adnak kötelezőerejű módot. Az alpolgármesterek számát négyre kívánják emelni, mivel az eddigi csak fideszes alpolgármesterek mellé – az ellenzéki többség miatt – a több pártnak is joga van. A szolgálati gépkocsik számát pedig éppen hogy csökkenteni akarják, mert eddig nyakra-főre használták még azok is, akik két villamosmegállóra laktak. A bizottságok számát pedig azért akarják megemelni, mert az eddigi összevonások csak hatalmi központosítást eredményeztek, és így nem fedték le a valós problémaköröket.

Az alakuló ülés pedig csütörtökön, november 7-én reggel lesz.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük