Budapest Jazz Orchestra koncert

Peter Rockerboyler

Kőrösi Színházterem  2019. november 09.  Szombat  19:00 óra Főhajtás a Queen életműve előtt.
Magyarország elsőszámú jazz-nagyzenekara, a nemzetközileg is ismert és elismert Budapest Jazz Orchestra szokatlan ötlettel állt elő. Ennek köszönhetően a legendás Queen együttes jazzbe öltöztetett dalai csendülhetnek fel a koncerten. A Queen számok jazzbe ültetése Madai Zsolt jazz-dobos évek óta dédelgetett álma, amely Kollmann Gábor, a Budapest Jazz Orchestra művészeti igazgatójának támogatásával jöhetett létre.

A Queen-életművet hallgatva egyértelművé válik, hogy a Queen nem csak egy rockzenekar, hanem négy különböző műfajt szerető zeneszerző alkotóműhelye, nagyívű kompozíciókkal és brilliáns hangszerezéssel. Ez a zenei sokszínűség lehetővé teszi, hogy ezen a különleges estén a Queen és a jazz zene lenyűgöző egyvelegét hallgathassa meg a közönség. Olyan kevésbé ismert dalok is helyet kapnak a műsorban, amelyek hallatán a közönség vélhetően el sem hiszi majd, hogy ezek ugyanannak az együttesnek az alkotásai.
A Queen együttes sikere szorosan összefügg Freddie Mercury felülmúlhatatlan zenei zsenijével, aki egyszerre volt zeneszerző, hangszeres és énekes is.

Az előadás alatt három remek énekes-szólista idézi majd Őt meg. A tervek szerint ez az este egy olyan kivételes zenei főhajtás lesz, amely bebizonyítja majd, hogy a különböző műfajok ténylegesen átjárhatóak úgy, hogy egy új minőség szülessen.

A Budapest Jazz Orchestra olyan elismert énekeseket nyert meg a produkciónak, mint: Wolf Kati, Csordás Levente és Kocsis Tibor.
A dalokat hangszerelte: Hárs Viktor és Zakar Zoltán.

Jegyár:
1-14. sorig 4.700 Ft, 15. sortól 4.300 Ft