Karácsony felmentette Nagy László Albertet a Fkf Zrt. vezetése alól

Karácsony Gergely főpolgármester december 5-i hatállyal felmentette a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. vezérigazgatóját, Nagy László Albertet. A döntést a főpolgármesteri szerződéskötési moratórium megszegése indokolja.

Budapest új vezetése és az FKF Zrt. nemrég megalakult felügyelőbizottsága a cég megkezdett átvilágítása során értesült arról, hogy az FKF Zrt. az önkormányzati választások után – a főpolgármester által meghirdetett szerződéskötési moratórium ellenére – két évre szóló, a korábbi évek hasonló szerződéseinél nagyobb összegű, másfél milliárd forint értékű – szerződést kötött egy, a Mészáros-család érdekeltségébe tartozó céggel.

A döntés után az FKF vezetését, a céget érintő átalakulási folyamat lezárultáig, az új felügyelőbizottsági elnök, Mártha Imre szoros felügyelete mellett, a cég eddigi vezető jogtanácsosa veszi át.

A felmentését az is előbre mozdította, hogy Karácsony Gergely már hétfőn arról beszélt a hvg.hu-nak, hogy elégedetlen azzal, ahogyan a Nagy László Albert vezette FKF aznap a hóhelyzetet kezelte, ennek pedig következményei lesznek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük