Elkapták a fosztogatót

A kőbányai rendőrök felismerték és elfogták azt a férfit, aki kirabolt két járókelőt a X. kerületben.

A rendelkezésre álló adatok alapján egy férfi 2020. február 17-én délelőtt Budapest X. kerületében, egy Üllői úti kapualjban kitépte egy idős asszony nyakláncát. A sértett elveszítette az egyensúlyát és a földre esett. Ezután az idős asszony segítségért kiabált, mire az elkövető befogadta a száját és a földre nyomta, majd elszaladt a helyszínről.

A kőbányai rendőrök a férfit 2020. május 28-án délután Budapest X. kerületében, a Gyömrői úton felismerték és elfogták. A nyomozás során a rendőrök megállapították, hogy ugyanez a férfi, a 32 éves ócsai S. János 2019. augusztus 21-én éjszaka a Népliget parkos területén egy férfit rabolt ki. Az elkövető több alkalommal megütötte a férfit, aki ennek hatására a földre esett; S. János ezután kiforgatta a nadrágzsebeit, és elvette az iratait, bankkártyáit és a pénzét.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói S. Jánost kétrendbeli rablás bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként 2020. június 10-én. A rendőrök a férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására – írja a police.hu