Új menetjegy pénztár a KöKi-n

Aki sűrűn utazik arra már lehet észrevette, hogy a KöKi-n június 3-ától már az új helyiségben válthatják meg menetjegyeiket az utasok. Az állomás más részein még zajlanak a karbantartási munkálatok.

A MÁV „50 MEGÚJULÓ ÁLLOMÁS” programjának keretében végzik el Kőbánya-Kispest karbantartási munkálatait. A tavaly indult beruházás idén tovább folytatódott, a kivitelezés várhatóan július második felében fejeződhet be.

Kőbánya-Kispest állomáson évente több mint 3,1 millió utas fordul meg, ezért az állomás elővárosi viszonylatban is kiemelt jelentőségű. Az állomásépület és a gyalogos felüljáró teljes körű és komplex rekonstrukciójára, és egy új akadálymentes gyalogos felüljáró tervezésére indított közbeszerzési eljárás sikeresen lezárult, a tervezési munkák idén januárban elkezdődtek.

 

A nagyberuházás megkezdéséig az állomás több részén is karbantartási munkákat végeznek el. A váróterem és pénztár helyiség felújítása befejeződött, a váróterem burkolatai (padló, álmennyezet, falburkolatok, üvegportál) teljesen megújultak, korszerűsítették a hangos és vizuális utastájékoztatási eszközöket, új bútorokat, berendezéseket szereltek fel. A váróterem világítását immáron korszerű lámpatestek biztosítják. A helyszínen új kamerarendszert is telepítettek, hogy az utasok biztonságát ezzel is szolgálják. A váróterem mellett két új mosdó is épül, ebből az egyik akadálymentesített lesz.

A peronok új aszfaltburkolatot kaptak, a karbantartás részeként új peronbútorokat (padokat, szemeteseket) is telepítenek. Megújultak a gyalogos felüljáróra vezető lépcsők is. A felüljárón már elkészült az új vizuális utastájékoztató rendszer, a burkolatok és a világítótestek felújítása még zajlik.

MÁV csoport