Gazdaság, Közlekedés

Új P+R parkolóknak örülhet Kőbánya

Elkezdődött a Bosch kőbányai fejlesztési központjának a kínbővítése, a mintegy 90 ezer négyzetméteres fejlesztés 2021-re készülhet el, és további kétezer mérnöknek adhat munkahelyet. A bővítés együtt jár a környék útjainak felújításával, illetve átalakításával, többek között P+R parkolókat létesítenek, utakat építenek és szélesítenek.

Az alapkőletétel után megkezdődhet a Bosch kőbányai fejlesztési központjának a kibővítése, a Campus II. a cég meglévő Gyömrői úti központja közelében, annak kibővítéseként, lényegében azt megkétszerezve épül meg. A fejlesztés várhatóan 37 milliárd forintból valósul meg és a bővítés mintegy 90 ezer négyzetmétert tesz ki. A projekt 2021-re készülhet el, és többek között egy tízezer négyzetméteres tesztpályát is magába foglal, ami önvezető és elektromos autók tesztelésére is alkalmas lesz. Kőbánya Önkormányzata által megjelentetett beszámoló szerint a bővítés végeztével a jelenlegi félezer fejlesztő mellé további kétezer mérnökre lesz szüksége a vállalatnak.

Hirdetés

Kutyakozmetika a Kada utcában

 

A bővítési munkálatok a környék átalakításával is együtt járnak, a Magyar Közlöny 131. számában szerepel, hogy a kormány egyetért a X. kerület Gyömrői úti osztályozósáv 30 métert meghaladó bővítésével, továbbá egy lámpás csomópont kiépítésével a XIX. kerület Vak Bottyán úton, illetve egy P+R és közterületi parkolóhelyek létesítésével a Vaspálya utca, Robert Bosch utca és Sibrik Miklós út környezetében. A Közlöny további fejlesztéseket is tartalmaz: Sibrik Miklós úti felüljáró, a felüljáró alatti körpálya kiépítése, szervizutak és felhajtók, illetve a felüljáró alatti P+R parkolók létesítése.

Forrás: portfolio.hu

Ossza meg ön is
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Hozzászólások

Szólj hozzá!

avatar

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  Subscribe  
Visszajelzés