Egyéb kategória

118 éves a Fradi

Május 3-án koszorúzással tisztelegtek a Ferencvárosi Torna Club 118 éves történelme előtt az egyesület megalakulásának helyén található emléktáblánál.

1899. május 3-a történelmi dátum a magyar sportéletben: ekkor alapították meg az FTC-t a Bakáts tér 14. szám alatti épületben, mely akkoriban is mint városi elöljáróság szolgált. Ennek centenáriuma, 1999 óta emléktábla hirdeti ezt a nevezetes eseményt, melynél minden évben koszorúzásra gyűlnek össze a Fradi vezetői, barátai, rajongói.

A megemlékezést Hélisz József, az FTC Baráti Körének főtitkára nyitotta meg, majd átadta a szót Orosz Pálnak. A Ferencvárosi Torna Club vezérigazgatója ünnepi beszédében kiemelte, az FTC története egyedülálló és példátlan sikerekben gazdag, de nehéz időszakoktól sem volt mentes. Akadtak olyan sötét idők is, mikor a nevéért és a színeiért kellett küzdenie. A Fradi-szív dobogását azonban senki nem tudta betiltani. A Fradi nem csak egy sportklub, hanem egy eszme, amit mi, szerencsések, a fradisták minden nap átélhetünk, mert az FTC nem csak volt és van, de lesz akkor is, mikor mi már nem élünk.

A beszéd után Ferencváros Önkormányzatának nevében dr. Ruzsits Ákos Jenő aljegyző helyezte el az első koszorút. Őt követte az FTC-t képviselő Orosz Pál és Tobak Csaba, a Fradi Múzeum vezetője, végül az FTC Baráti Köre és a Nagy Béla Hagyományőrző Egyesület  képviseletében Dr. Springer Miklós és Takács Tibor koszorúzott és hajtott fejet az emléktáblánál.

Az ünnepség végén a megjelentek közösen elénekelték a jól ismert Fradi indulót, majd Hélisz József emlékeztetett mindenkit Dr. Springer Ferenc, az FTC alapító-elnöke emléktáblájának közelgő átadására május 10-én, 18 órakor a Hőgyes Endre utca 11. szám alatt.

Olvassa el ezt is
Fizetés nélkül távozott, a rendszáma is lopott volt

Forrás A Budapesti Rendőr-főkapitányság a 01090/906/2019. bűnügyi számon, egyedi azonosítójellel visszaélés bűntett miatt indított nyomozást ismeretlen Elolvasom

Lezárás a Könyves Kálmánon

A. Péter fovarosunk.info Lezárásra számítsanak azok az autósok, aki a Könyves Kálmán úton szeretne haladni a Rákóczi híd felé főleg Elolvasom

Mintha az őserdőben lenne

A budapesti rendőrök előállították azt a dél-afrikai férfit, aki kiugrott egy szálloda ablakból, majd mezítelenre vetkőzve sétált Budapest IX. kerületében. Elolvasom

Pályazár!

A Budapest Airport Zrt. tájékoztatja a lakosokat, hogy 2019. július 1-je és 7-e között az alábbi időpontokban terveznek pályazárást a Elolvasom

Meg szeretné osztani?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Érdekel minket az ön véleménye is

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..