Tüske lettem a köröm alatt… Somlyódy Csaba írása

Somlyódy Csaba a kerület MSZP-s képviselője és az utóbbi hetekben heves kirohanásai megosztották a közvélemény. Persze kampány időszak elé nézünk – bár már inkább nyakig benne vagyunk – ezért nem véletlenek ezek a pengeváltások.

Helyet adunk a képviselő úr reagálásának,  átvéve oldaláról annak egy részét, de természetesen ide ellátogatva  végig is olvashatják.

„Lejárató és pocskondiázó akciót indítottak ellenem – gyaníthatóan megrendelésre – a kőbányai problémák leplezésére. Ez is jelzi, hogy valós, reális, a Fidesz számára kellemetlen és kínos problémára hívtam fel a figyelmet. Úgy néz ki, városi politikus létemre „tényező” lettem ezzel, ha már az egyik „parlamenti párt” elnökének lejáratásánál kipróbált technikával estek nekem az országos médiájukban.

A Fidesz országos, lejárató- és tényelferdítő médiagépezete akkor szokott működésbe lépni, amikor valaki súlyos és valóságos ügyre világít rá, és amit nem lehet a mézes-mázos kormánypropagandával elfedni. Ennek alanya lettem én: a negatív irányú kőbányai folyamatokat összefüggésében feltáró bejegyzés-sorozatom egy darabját emelték ki, ebből is azokat a részeket, amelyeket– kiragadva a szövegkörnyezetből – tudatosan félre lehet érteni és értetni. Így ezt arra kívánják használni, hogy lejárassanak, megbélyegezzenek személyemben és ezzel együtt politikai tőkét kovácsoljanak a Fidesz számára.

A kőbányaiak védelmében problémát és megoldásokat is felvető politikusként aljas támadást indítottak ellenem, mert el akarják fedni a fideszes helyi vezetés felelősségét abban, hogy elsősorban nekik köszönhető Kőbányán a droghelyzet elszabadulása. A gyanítható megrendelő kiszolgálására olyan vádakkal illettek a kormánymédiában, amelyek tudatos szövegferdítések eredményei. Ugyanis csak gyűlöletkeltésre és karaktergyilkosságra használják a fideszes egyoldalú nyilvánosságot, korrekt, pro és kontra véleményeket tartalmazó tájékoztatásra nem. Ráadásul olyan szavak és kifejezések használatával, és természetesen oktulajdonítással, amelyek nem szerepelnek az írásban.

Aki Kőbányán figyelemmel követi az írásaimat, az tudja, hogy én nem keltek gyűlöletet, nem uszítok senki ellen – ez a jobboldal sajátja –, hanem a kerületben élők számára előnytelen döntések vagy az ilyen hatású döntések elmaradása miatt szólalok meg, egyúttal a külön-külön meghozott (vagy meg nem hozott) döntéseket összefüggésében – olykor kitekintve a várható jövőre is – próbálom a helyiek elé tárni. Arról már nem én tehetek, hogy a jelzéseim egy része beigazolódott.

A tudatos félreértelmezés eredménye, hogy én másodrendű, gyűlölendő állampolgárként tüntettem fel bárkit is. Sokkal inkább azon volt a hangsúly, hogy Kőbánya ezúttal is ELŐKÉSZÍTELEN döntésre készül, aminek várható társadalmi-szociális NEGATÍV hatásait nem mérte fel.”

 



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük