Minden napra egy jelölt – Tábi Attila 9 számú vk.

Arold Péter Választások

Minden nap bemutatunk egy önkormányzati képviselőjelöltet. Nem kötelező az elejéről ugye? Legyen most a harmadik  a 9-es sz. választókörzet jelöltje Tábi Attila Független.

Tábi Attila vagyok, 45 éves kommunikáció-technikai mérnök. Húsz éve élek Kőbányán. Itt lettem házasember, családapa, másokért is felelősséget érző felnőtt. Öt éve kezdtem aktívan politikával foglalkozni. 2014 és 2018 között ellenzéki delegáltként külsős tagja voltam a kerületi önkormányzat
Gazdasági és Pénzügyi Bizottságának, így volt rálátásom a kerület működésére. 2015 elején eredményes, az országos médiába is eljutó online tiltakozást indítottam, amikor Tarlós főpolgármester az Óhegy parkot Moszkva parkra akarta átneveztetni – https://www.facebook.com/nelegyenmoszkvapark/ Megszűnéséig tagja és a helyi vezetője voltam a legkövetkezetesebb antikorrupciós politikát vivő pártnak, az Együttnek. Azóta pártoktól független, de nem értékrend nélküli polgárként igyekszem tenni Kőbányáért, ezért vállaltam el, hogy civilként lakóhelyem, a 9-es választókörzet (A Lavotta lakótelep és a kórház környéke) közös ellenzéki képviselő-jelöltje legyek.

Tábi Attila 9. sz. vk.

Kőbánya vezetése minden ízében fideszes: a látszatpolitizáláshoz, a szavazatvásárló akciókhoz nagyon értenek, de az emberek valódi gondjaira, igényeire nem találnak megoldást. Ha mégis megpróbálják, az sokszor rosszul sül el, mert alapos munka helyett csak arra törekszenek, hogy jó fotók készülhessenek a polgármesterről a Kőbányai Hírekbe és a Facebook-ra, de átadás után a karbantartással maximum kampányok idején törődnek. Szociálpolitikájuk embertelen, és a korrupció gyanúja lengi körül.
Az országot, a fővárost, a kerületet egyaránt a FIDESZ vezeti kilenc éve, láthatjuk, hogy milyen eredménnyel. Itt az idő váltani.

A körzetben élők számára az egyik legfontosabb cél, hogy a kerület vezetése érje el a fővárosnál az itt található főútvonalak (Sibrik Miklós út, Mádi utca, Maglódi út) felújítását. Az elviselhető állapotú parkolók újraaszfaltozása nem segít az itt lakókon, ha odáig csak úgy tudnak eljutni, hogy szétesik alattuk a busz vagy az autó az utak állapotától. Megoldást kell találni a parkolási problémákra a Bajcsy kórház környékén (Lavotta utca, Sörgyár utca),
különös tekintettel a hamarosan nyíló Egészségház miatt megnövekedő forgalomra. A Maglódi út és a Jászberényi út közötti nem lakóövezeti rész sok helyen egyszerűen egy illegális szemétlerakó. Ez ellen fel kell lépni.

Diákkorom óta a kedvencem, és személyes hitvallásom József Attilától a maga tömörségében egyszerűen zseniális Két hexameter című vers:

Mért legyek én tisztességes? Kiterítenek úgyis!
Mért ne legyek tisztességes! Kiterítenek úgyis.

Igen, én a tisztességet választom a legjobb tudásom szerint. Minden körülmények között.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük