Plakátoltak, igazoltattak

Arold Péter Hírek Kőbánya

Választások lesznek. Régen nem látott izgalommal készülnek a választásokra az ellenzéki oldalról, hiszen a tudósok mondják, ha most nem, már soha nem válthatják le a kormány beágyazódott képviselőit, erőt adva 2022-re a lehetőségnek.

Kőbányán sincs  másként ez a dolog, és én, mint az ottani események nagy nem tudója is látom, magas fordulatszámon pörög a motor.

A  444.hu adott hírt arról, hogy múlt hétfőn a Kőbánya Blues nevű ellenzéki Facebook-oldalon megjelent egy fényképes beszámoló arról, hogy szeptember 21-én este a közterület-felügyelet munkatársai igazoltatták az éppen plakátokat ragasztgató ellenzéki képviselőjelölteket és aktivistákat.

Azt írták, még csak pár perce dolgoztak, amikor egyszer csak villogó fényekkel lefékezett mellettük a közteres terepjáró, majd a polgárőrség autója is megérkezett.

„Hat ember. Két autóval. Vélhetően a kőbányai éjszakai rendvédelmi készültség teljes létszámban”.

Nem sokkal később megérkezett Weeber Tibor fideszes alpolgármester is, a poszt szerint egy hétszemélyes hivatali kisbusszal.Ezután a közterület-felügyelet munkatársai 20 percen át igazoltatták őket, felvették az adataikat, majd „megpróbálták még kihívni a rendőrséget is, ők állítólag közölték, hogy nem látják okát az intézkedésnek, ezért maradnak a helyükön”.


A furcsa esetről megkérdeztük a kőbányai önkormányzatot, ahonnan mostanra kaptunk választ. Azt írják, a közterület-felügyelők a diszpécser utasítására mentek ki, miután a térfigyelő kamerákon keresztül úgy látták, hogy egy öt főből álló társaság két tagja „vélelmezhetően” egy választási plakátot rongál. Az önkormányzat szerint a kamerarendszer már korábban is észlelt hasonlót, ami miatt rendőrségi feljelentés született.

A közteresek azért hívták a rendőrséget, mert nem tudták egyértelműen megállapítani, hogy valóban történt-e jogsértés, a rendőrök viszont azt mondták, szerintük nem. Ezért aztán az ügy ennyiben maradt, és a felvett adatokat is törölték.

De hogy került a helyszínre az alpolgármester? Éppen arra járt.A hivatal válasza szerint Weeber Tibor egy önkormányzati rendezvényről tartott hazafelé, amikor a csoportosulást látva azt hitte, esetleg betörhettek a Sibrik Miklós út és a Mádi utca kereszteződésénél levő üzletsor valamelyik boltjába. Ezért „autójával megállt, hogy megszemlélje az üzleteket. Az eseményekről nem volt tudomása, őt természetesen nem értesítették”.

Kőbánya legszélén sem kissebb a harc az esetleges győzelemért. Tán, még soha nem látott óriás plakát mutatja az utat Kőbánya -Kertváros lakóinak, hogy kire szavazzanak. Van ahol nem bízzák a véletlenre, nem akarnak lemaradni, gyorsan körbe bástyázzák a királyt.

Egy szemfüles lakó, le is fotózott egy trehányul elhelyezett molinót és ennek hangot is adott a helyi Facebook csoportban, mire a kerületrész önkormányzati képviselője nem volt rest és kiigazította, még aznap.

Na! Hát így megy ez mifelénk Kőbányán.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük