Stemler Diána – Momentum. Vizsgálat a Hős utcával kapcsolatban

Megtettük az első lépést ahhoz, hogy a Hős utca felszámolása méltó körülmények között történhessen.

A mai napon az 1-es választókerület (ami a Hős utcát is magába foglalja) képviselője, Papp Zoltán az ellenzékkel közösen kidolgozott interpellációval fordult D. Kovács Róbert Antal polgármesterhez, amiben a telepfelszámolással kapcsolatos kérdéseket tett fel neki. Erre adott válaszát nem fogadta el, ezért a képviselő-testületnek szavaznia kellett arról, hogy a polgármester úr válaszát elfogadja-e.

D. Kovács Róbert Antal polgármester úr válaszát 9 nem és 8 igen ellenében a testület NEM FOGADTA EL, ezért az interpellációban szereplő kérdésekről vizsgálatot fog indítani az illetékes bizottság, ami ezúttal a Közjóléti, melynek én is tagja vagyok.

Jelenleg több kisajátítás a bíróságon lett megtámadva és rengeteg eljárás most indult meg az illetékes hatóságnál, amelyek valószínűsíthetően további bírósági tárgyalásokra adhatnak okot. Emellett az emberi sorsokról sem feledkezhetünk el, hiszen nagyon régóta bizonytalanságban tartja az önkormányzat a helyben lakókat. Sem nekik, sem az önkormányzatnak nem érdeke, hogy még hosszú évekig elhúzódjon az eljárás. Úgy gondolom, hogy alaposan meg kell vizsgálni a telepfelszámolásra felhasznált költségeket, a lakókkal való tárgyalások menetét, illetve hogy mi valósult meg az Integrált Városfejlesztési Stratégiából, mert ezekre a kérdésekre úgy érzem, hogy nem adott valódi választ a polgármester úr.

Rengeteg megoldatlan kérdés áll előttünk a Hős utcával kapcsolatban, de hiszem, hogy elindultunk ma egy úton, amivel közelebb kerülhet az önkormányzat álláspontja a lakókéhoz. Meghallottuk a Kontúr szavait, hiszen a minap nyílt levélben szólítottak fel minket: https://konturegyesulet.weebly.com/…/eddig-es-ne-tovabb-nyi…

A képen Mihály Bulcsúval, a Hős utcában dolgozó Kontúr Közhasznú Egyesület alelnökével mosolygok. Tőlük kaptam a kontúros kitűzőmet, amivel szolidaritásomat szerettem volna kifejezni a lakókkal a testületi ülésen.

Az ülést itt tekinthetitek meg: https://onkormanyzati.tv/bp10/2019_november_21

 

Megtettük az első lépést ahhoz, hogy a Hős utca felszámolása méltó körülmények között történhessen.

A mai napon az 1-es…

Közzétette: Stemler Diána – Momentum – 2019. november 21., csütörtök

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük