2022-ben ismét a Hungexpo ad otthont a Bocuse d’Or európai döntőjének

Szponzorált tartalom újra töltve

Hat évvel az első budapesti Bocuse d’Or Europe után ismét hazánk, és a folyamatosan megújulni képes Hungexpo kapta az óriási elismerésnek is beillő rendezési jogot a világ legrangosabb szakácsversenyének európai döntője kapcsán. Ez egyben a X. kerületi Kongresszusi és Kiállítási Központ egyik első nagy, nemzetközi rendezvénye lesz 2022-ben, mérföldkő a magyar gasztronómia fejlődésében, egy újabb fontos állomás kis közösségünk életében.

Ismét fókuszban a Hungexpo

Az eseményen az európai kontinens legjobb séfjei mérik össze tudásukat, és a 24 fős zsűri előtt dől majd el a mi kerületünkben, hogy kik képviselik Európát a lyoni világdöntőn. A Bocuse d’Or ceremóniájának Budapest 2016-ban első ízben adott otthont, Széll Tamás és csapata pedig történelmet írt, hisz diadalmaskodtak a döntőn. Az öt évvel ezelőtti verseny kapcsán a francia szervezők kiemelték a rendkívül magas színvonalú lebonyolítást, és megemlítették a magyarok vendégszeretetét is, Jerome Bocuse, az alapító Paul Bocuse fia pedig „minden idők legjobb európai döntőjének” titulálta a rendezvényt záróbeszédében. A fogadásra 2022. március 23. és 24. között, az azóta immár teljesen megújult Hungexpo egyik újonnan épült pavilonjában kerül sor. A Bocuse d’Or amellett, hogy a konyhaművészet egyik legrangosabb eseménye, kiváló promóciós eszköz és jeles országimázs-építő potenciál, ami a mögöttünk álló nehéz időszak után még inkább releváns a szakmának az összefogásra, találkozásra, eszmecserére, illetve arra, hogy a résztvevők erőt adjanak egymásnak és persze a nézőknek, követőknek is.

Főzz otthon te is!

Szeretjük a főzőversenyeket, imádunk minden szakácsartisztikai műfajt – hogy miért? Mert főzni jó, enni még jobb, és nézőként egyszerűen rajongunk érte, hogy valaki más bőrébe bújva éljük át a kulináris összecsapások élményeit. Esetleg arra hajtasz, hogy tanulj, hogy leutánozd az elkészített csodákat? Persze, jó ötleteket és inspirációkat gyűjteni a szakma kiemelkedő mestereitől. Minden konyhai kisgéped megvan a tökéletes ügymenethez? Mert az Alza segít, hogy ezen a fronton is topon légy!