Karácsony Gergely: Lezárult hát Magyarország történetének első országos előválasztási fordulója

„Lezárult hát Magyarország történetének első országos előválasztási fordulója – írta Karácsony Gergely két napja a Facebook oldalán” – majd így folytatta:

„Csak ismételni tudom: az előválasztás első fordulójának nyertese a változás ügye, a demokrácia ügye, és bizonyosan vesztese ez a pöffeszkedő, úrhatnám hatalom. Okkal mondhatjuk, a részvétel meghaladta minden várakozásunkat, számolhatjuk úgy is, hogy a 2018-as parlamenti választási részvétel 10 százalékát is meghaladja azok aránya, akik leadták szavazatukat az előválasztáson.

Ez nagy siker és világos jelzés: a változás elkezdődött. Ezért köszönet elsősorban annak a mintegy 8 ezer embernek jár, akik közreműködtek az előválasztás lebonyolításában. Köszönjük.De ne feledjétek, az előválasztás a miniszterelnök-jelöltek esetében kétfordulós.

A pártoknak mielőbb meg kell állapodniuk a második forduló dátumáról, arról, hogy a második fordulós szavazáson is legyen lehetőség két hétvégén is szavazni, és mindent el kell követni az online szavazás zökkenőmentessége érdekében, vagyis azoknak, akik az első fordulóban regisztráltak az online szavazásra, ne kelljen ismét végigjárniuk a regisztrációs folyamatot.

Ezzel tartozunk a választóknak, ezzel tartozunk a változás ügyének, ezzel tartozunk a demokratikus elkötelezettségünknek. És ezeknél egyetlen párt részérdeke sem lehet fontosabb.”

fotó: Karácsony Gergely Facebook

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük