Már több mint 780 ezren látogattak ki a Vadászkiállításra

Már több mint 780 ezren látogattak ki az október 14-ig tartó „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás rendezvénysorozatára, és az érdeklődés egyre csak fokozódik a különleges programok iránt – közölte a világkiállítás sajtóirodája az MTI-vel.

    A szombati programokról ismertették: a FeHoVa PLUSZ kereskedelmi kiállításnak már az első két napját is rendkívüli érdeklődés kísérte, a vadászok éves seregszemléjeként ismert kapcsolódó rendezvényből pedig még hátra van két nap a HUNGEXPO E pavilonjában.     A Kincsem Parkban szombaton 11.30-tól a Történelmi Lovas Egyesület látványos bemutatóját, majd agarász-, solymász-, elöltöltő fegyveres- és vadászíjász-bemutatót tekinthetnek meg az érdeklődők.
    A D pavilon színpadán 11.30-tól a topolyai Cirkalom Táncegyüttes előadásával kezdődik a Délvidéki Nap szombaton. Ezután Kelemen Zsolt és bandája Agarász csárdás című előadása, majd a Szelence Énekegyüttes és a magyarkanizsai táncosok programja szórakoztatja a látogatókat.


    A kutyás mesterkurzus is folytatódik a D pavilonban: 10.30-tól a retrievereké, 14 órától a német vizsláké a színpad.     A Vadász talk show vendége 15.30-tól Hidvégi Béla Conklin-díjas világvadász, a Safari Club International magyarországi chapterének alapítója lesz. 16 órától a színpadon megjelennek a magyar vadásztörténelem legjelentősebb alakjai, továbbá Sissi hercegnő és Madame de Pompadour is, ezt követően pedig a vadászdivat szerelmesei egy divatbemutatót láthatnak. A napot a Hungarikum Gálakoncert fellépői zárják 17 órától.     A sajtóiroda felhívja a figyelmet arra, hogy parádés programmal veszi kezdetét 12 órakor a Hősök terén az ország elsőszámú történelmi hangulatú lovasversenye, a Nemzeti Vágta, amely a világkiállítás egyik kísérőeseménye.

A sportprogramokon felül számos magyar kulturális, turisztikai, gasztronómiai és történelmi hagyomány is megelevenedik az Andrássy úti Vágtakorzón.     Kaposmérőn, a híres Kassai-völgyben szombaton nyílt napot tartanak történelmi, honfoglaláskori lovas bemutatóval és interaktív foglalkozással. A kaszói vadasparkban egész hétvégén zajlik majd a Nemzetközi Véreb Fővizsga. Mindkét helyszín meglátogatásához előzetes bejelentkezés szükséges.    

 A szombati programokról további információk a https://onewithnature2021.org linken elérhetőek.     A közlemény szerint pénteken, a világkiállítás hetedik napján közel 30 ezer látogatója volt a HUNGEXPO-nak, ezzel a központi helyszínt már több mint 125 ezer ember látogatta meg. Hozzátették: a Fátyol Iskolaprogram keretében az első héten több mint 16 ezer diákot látott vendégül a világkiállítás.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük