Eldőlt? Eldőlt

Kispályás VB. Foci. Óhegy park. Ez volt az első elképzelés, de az ott élő lakósok erőteljes ellenkezésének engedve, áthelyezték a sport eseményt Kőbánya másik területére, és ez a hely nem más, mint a Mázsa tér.

A dinamikus futballhoz kiváló feltétételeket teremtő játéknak Világbajnoksága is van, a következőt ráadásul Kőbányán rendezi meg a SOCCA – Kispályás Magyar Labdarúgó Sportszövetség.

Az idén eredetileg Mexikóban tartandó világbajnokságot az ottani szervezők visszamondták, így a pályázaton második helyezett Budapest kapta meg a rendezési jogot. A SOCCA Hungary központja kerületünkben van, elnöke, Csuhai Tibor kőbányai lakos, így talált a X. kerületben otthonra a 2022. szeptember 10. és 18. között megrendezendő világverseny. A felmerült lehetőségek közül az önkormányzat a Mázsa téren történő rendezést támogatja, a helyszín biztosítása érdekében elindult a szükséges eljárás. A sporteseményre a világ 40 országából érkeznek csapatok és a versenyt 25 országban közvetítik majd élőben.

A 2×20 perces mérkőzéseket egyetlen műfüves pályán, mobil küzdőtéren rendezik, a belépés ingyenes lesz, de regisztrációhoz kötött. A világbajnokság nemcsak a kispályás labdarúgás kedvelőinek jelent majd kikapcsolódási lehetőséget, a SOCCA Hungary ugyanis napközben ingyenes családbarát programokat is szervez gyerekeknek és szülőknek egyaránt – számolt be honlapján az Önkormányzat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük