Sikerek, remek eredmények az ifjúsági sportban

Ezüst eső hullott a Kőbányai Ifjúsági Sport Egyesület focistáira a Gyakorló utcai pályán péntek délután, mielőtt még a valódi zivatar az öltözőkbe kergette a fiatalokat és a szülőket.

Az idei bajnokságban elért érmek láttán mégsem volt senki csalódott a díjátadón. A lányok Pest megyei versengésben csak a gólkülönbség miatt lettek másodikak, az U15-ös fiúk pedig végig nagy fölénnyel vezettek a „C szintű” MLSZ bajnokságban, és ha nem sérül meg közülük négy játékos, ráadásul mind a védelemből, biztos hogy elsők lettek volna.

Az U17 korosztály évek óta kiegyensúlyozottan szerepel, hol arany, hol ezüst érem a jutalom, most a második helyre futottak be. A felnőtt csapat a Budapest bajnokságban indult, a BLSZ 4. 2. csoportban. Idén a nulláról kezdték, saját nevelt játékosaikat beépítve, így is 14 csapatot előztek meg és csak egy paraszthajszálon múlt a maradéktalanul teljes siker. És még nincs veszve teljesen a feljutás sem, hiszen az MLSZ-nél megígérték, ha lesz visszalépés, akkor mindenképpen számításba veszik őket a „feltöltésnél”.

Az érmek, díszserlegek és vázák ünnepélyes átadóján Salkovics Gábor elnök elmondta, hogy az egyesület pénzügyi helyzete stabil, a fejlesztések folyamatosak.

Ha minden jól alakul jövőre új füves pályát is avathatnak a Sírkert utcában a BV lebontott épülete nyomán felszabadult telek egy részén. Radványi Gábor alpolgármester azt hangsúlyozta, hogy az Önkormányzat rendkívül nagyra értékeli és minden eszközzel támogatja az egyesület munkáját, amely már az óvodákban kezdi a tehetséggondozást, neveli és valódi közösségbe szervezi a focizni szerető kőbányai fiatalokat.

Forrás: Kőbányai Hírek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük