Számlálóbiztos kerestetik

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Polgármesteri Hivatal (a továbbiakban: Hivatal) számlálóbiztosok jelentkezését várja a 2022. október-november hónapokban lebonyolítandó országos népszámláláshoz.

A jelentkezés során a „Jelentkezési lap a 2022. évi népszámlálás lebonyolításában közreműködő számlálóbiztosoknak” megnevezésű nyomtatványt kell kitölteni. A nyomtatvány elérhető a www.kobanya.hu honlap Nyilvánosság/Hirdetmények menüpontjában vagy a Hivatal Ügyfélközpontjában (1102 Budapest, Állomás utca 26.).

A jelentkezéseket 2022. szeptember 15. napjáig várjuk a jelentkezési lap alábbi módon történő benyújtásával:

a)      e-mailben a hivatal@kobanya.hu e-mail címen vagy

b)      személyesen a Hivatal Budapest X. kerület, Állomás utca 26. szám alatti Ügyfélközpontjában.

A népszámlálás terepen történő adatgyűjtését a számlálóbiztosok végzik a 2022. október 17. és 2022. november 20. közötti időszakban.

A jelentkezéskor fontos figyelembe venni, hogy az összeírói munka legalább 70%-át a 2022. október 15-ét követő két hétben kell elvégezni.

A számlálóbiztos díjazása a terepen végzett adatgyűjtés alapján, lakásonként és személyenként a jogszabályban meghatározottak szerint történik.

A számlálóbiztosokkal a Hivatal megbízási szerződést köt.  Számlálóbiztos csak nagykorú, cselekvőképes személy lehet.

FONTOSABB TUDNIVALÓK:

számlálóbiztos áll közvetlen kapcsolatban az adatszolgáltatókkal. Feladata a körzeteinek bejárása, a körzeteihez tartozó, az internetes önkitöltési időszakban le nem zárt címek felkeresése, az interjúk és az adatfelvétel lebonyolítása, valamint a címek pontosítása, az esetleges új címek felvétele.  Munkáját a felülvizsgáló irányítja, ellenőrzi.

2022. október 17. és 2022. november 20. között zajlik a számlálóbiztosi terepmunka, ebben az időszakban az adatszolgáltatás már csak a számlálóbiztosok közreműködésével, személyes interjúk által teljesíthető.

A népszámlálási adatfelvétel során össze kell írni a számlálókörzetbe tartozó – a címjegyzéken szereplő, illetve a térképszelvény által lehatárolt területen található – valamennyi lakóegységet, továbbá a számlálókörzet területén élő személyeket. A népszámlálás teljességéhez elengedhetetlen a körzetek teljes körű címbejárása függetlenül attól, hogy történt-e a címen internetes önkitöltés vagy sem.

A számlálóbiztosnak a terepmunka során várhatóan kb. 250-300 címen kell címellenőrzést végeznie és kérdőívet kitöltenie, külön a lakásra és külön az ott élő, tartózkodó személyekre.

Nem ingyen kérik

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük