Új szakorvosi rendelőt épít az állam Kőbányán

A tervek szerint még az idén, 2017 decemberében megkezdődik Kőbányán az új szakorvosi rendelő építése a Bajcsy-Zsilinszky Kórház területén. A járóbeteg-szakellátásban a régi Egészségház helyébe lépő új, négyszintes, 5497 négyzetméter alapterületű épület jelenleg tervezési szakaszban van. Mindezt május 3-án jelentették be Kőbányán.

A sajtótájékoztatón részt vett dr. Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár, dr. Németh László, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója, Révész Máriusz kormánybiztos, kőbányai országgyűlési képviselő, dr. György István, Budapest Főváros kormánymegbízottja, dr. Bodnár Attila, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház főigazgatója és Kovács Róbert polgármester.

 

Fotó: kobanya.hu

A polgármester beszédében emlékeztetett rá, hogy a kerület az elmúlt években 1,5 milliárd forintot költött el a kőbányai egészségügyi alapellátásra, a háziorvosi rendelők felújítására és új orvosi rendelő építésére. Az állami fenntartású, évek óta méltatlan infrastrukturális állapotú Egészségház problémájának megoldása azonban kormányzati segítség nélkül nem sikerülhetett volna. A meghozott pozitív kormánydöntés előkészítésében kulcsszerepe volt a sajtótájékoztatón jelen lévő közéleti szereplők és szakemberek összefogásának, lobbizásának és alapos szakmai egyeztető munkájának.

A kórház területén felépülő új szakrendelő 192 helyiségébe vadonatúj berendezés és műszerpark kerül majd. Az épülethez egy 122 férőhelyes felszíni parkolót és 50 férőhelyes mélygarázst terveznek. A beruházás állami költségvetési forrásokból, 3,8 milliárd forintból valósul meg.

Forrás: kobanya.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük