Volt mackósajt, mos stop tábla

56 éve születtem a kerületben. 18 éves koromban szereztem jogosítványt és majdnem az óta vezetek. Mikor az első Trabant a kezem alá kerül – a kedvesem édesanyjáé volt – még csak a Lánchíd budai oldalán volt körforgalom, és a római Colosseumnál. Na jó. Volt másutt is, de nem magyar honban. A kereszteződéseknél mackósajt, vagy stop tábla. Tudjátok? Ahol akkor van áll, ha a kerék is áll.

Volt gond nem kevés, mert a forgalmasabb kereszteződésekben álltam egy darabig, míg valaki beengedett, vagy üres lett a pálya. Aztán a 90-es évek végén, a vidéki főúti kereszteződésekben elkezdték a körforgalmak kiépítését. Persze aztán a nagyobb városok nagy kereszteződései is sorra kerültek, de én már örültem az elsőnek. Milyen jó volt, hogy nem kellett az autó biztonsági berendezését (fék) folyamatosan koptatni, mert láttam. Nincs a körforgalomban senki, mehetek.

 

Fotó: Nagy Judit
Fotó: Nagy Judit

Aztán eljött a kánaán! Már szinte mindenhol körforgalom lett! Még akkor is, ha csak egy 1 méteres kört is kellett megkerülni. Fürödtem a körforgalmakban! Aztán eljött a csapás pillanata. Stop táblát tettek a körforgalomba, mert sok ökör azt gondolta, hogy azé az elsőbbség, aki gyorsabb. Persze háborgott a nép, még most is hallom a zárt csoportok néhány tagjának zsörtölődő, morgó hangját hogy micsoda dolog ez kérem! Hát ezt sehol nem csinálják! Minek akkor a körforgalom, ha meg köll állni!

Igen kedves barátaim. Meg kell. Most már. A Gitár utcánál is a Harmat utca fel. Meg bizony! Miért? Mert sajnos nem tanult meg jó néhány vezető kolléga a KRESZ idevágó passzusát. Nem azon kell háborogni, hogy miért, hanem amiatt, hogy kik miatt. Ja! Kréta tele van ilyen körforgalmakkal. Sőt! Van ahol lámpa is van.

Hirdetés


Olvasta már?

https://fovarosunk.info/2018/07/19/lesre-futott-a-fel-magyar-online-media-ha-nem-az-egesz/

https://fovarosunk.info/2018/07/15/polgarmester-keresunk/

https://fovarosunk.info/2018/05/26/kobanya-folytatodik-az-ujhegyi-setany-felujitasa/

https://fovarosunk.info/2018/05/14/kobanyan-nyitotta-meg-uzemet-az-orszag-egyetlen-koser-peksege/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük