Nem krákogok és nem sírok

Arold Péter

Semmi sem tudja megmagyarázni annak a szemét halmaznak jelenlétét, amely ott pompázik a KÖKI terminál több 100 milliós beruházás keretében felújított metró végállomáson. Emberi hanyagság?  Nincs ember arra, hogy rendbe tartsák a területet? Kicsi a szemetet tároló edény?

Keresem a választ és nem lelem. Látható, hogy a szemetet odadobnák, ahol annak a helye. A szemetesbe. De mi van akkor, ha már nincs hely? Emlékszem a Déli és a Keleti pályaudvar ételautomatáira, de nem emlékszem erre a mostani mérhetetlen szeméthalmazra.

 

Az ember leszáll a metróról és azonnal megéhezik és szomjazik? Az első dolga, hogy futtában magához vegyen egy pizzaszeletet, vagy igyon egy dobozos valamit? Nem bírja ki hazáig? Nem várja otthon meleg étel? Mentében bekapja azt a néhány falatot, és a csomagoló eszköztől megszabadulva ül rá a továbbmenő valamelyik közlekedési eszközre.

Hol a hiba? Bennünk, a fogyasztói társadalomban, az étkezési kultúránkban, vagy az egymást érő KIOSZK-okban? Vagy csak a tervező ne kalkulálta bele a szemetet?

A fotókat köszönjük egy kerületi Facebook csoport hozzászólójának.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük